2 decembrie 2016, zi libera de la Guvern. Ziua de munca va fi recuperata de bugetari pe 17 decembrie sau cu program prelungit

Delia Ion
By Delia Ion noiembrie 23, 2016 18:14

2 decembrie 2016, zi libera de la Guvern. Ziua de munca va fi recuperata de bugetari pe 17 decembrie sau cu program prelungit

ZILE LIBERE DECEMBRIE 2016. Guvernul a decis ca 2 decembrie sa fie zi libera pentru bugetari, urmand ca acestia sa recupereze ziua de munca pe 17 decembrie sau sa-si prelungeasca timpul zilnic de lucru pana la 16 decembrie. Decizia a fost luata in sedinta de Guvern de miercuri.

ZILE LIBERE DECEMBRIE 2016.  “Pentru salariatii din sectorul public, ziua de 2 decembrie 2016 se stabileste ca zi libera. Pentru ziua stabilita ca zi libera, institutiile publice isi vor desfasura activitatea in regim de program normal in ziua de 17 decembrie 2016 sau vor prelungi corespunzator timpul de lucru, pana la data de 16 decembrie 2016, potrivit planificarilor stabilite”, se arata in hotararea adoptata de Guvern.

Potrivit hotararii, noua zi libera nu este valabila pentru locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

ZILE LIBERE DECEMBRIE 2016. Hotararea a fost adoptata de Guvern in contextul in care zilele de 30 noiembrie (miercuri) — Sfantul Andrei si 1 decembrie (joi) — Ziua Nationala a Romaniei sunt deja declarate zile libere pentru romani.

25 si 26 decembrie vor fi, de asemenea, zile libere pentru bugetari.

„Codul muncii prevede câte două zile libere pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Toate informaţiile legate de zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt cuprinse în Legea nr. 53/2003 — Codul Muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, precizeaza autoritatile.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.