A murit regizorul filmului Pretty Woman

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 20, 2016 11:13

A murit regizorul filmului Pretty Woman

Doliu in lumea cinematografiei, a murit Garry Marshall, regizorul filmului „Pretty Woman” si creator al serialului de televiziune „Happy Days. Garry Marshall a murit marti in California, la 81 de ani, in urma unor complicatii generate de o pneumonie, transmit agentiile de presa internationale, care il citeaza peagentul regizorului, Michelle Bega.

‘Pretty Woman’, basmul cinematografic al deceniului 1990, a transformat-o pe Julia Roberts în vedetă și în „logodnică a Americii” și l-a consacrat pe Richard Gere într-unul dintre cei mai seducători actori de la Hollywood. Pentru mulți acest film este comedia romantică prin excelență.

Filmul a avut încasări de 463 de milioane de dolari și a propulsat cariera Juliei Roberts care a fost distinsă cu premiul Globul de Aur și a primit a doua sa nominalizare la Oscar, după ‘Steel Magnolias’ (1989). Filmul prezintă povestea unui avocat milionar care se îndrăgostește de o prostituată, o poveste de dragoste care transpune în versiune modernă basmul Cenușăreasa sau ‘Pygmalion’.

Garry Marshall este cunoscut și pentru alte comedii romantice precum ‘Frankie and Johnny’ (1991), ‘Runaway Bride’ (1999), ‘The Princess Diaries’ (2001), ‘Valentine’s Day’ (2010), ‘New Year’s Eve’ (2011) și recenta ‘Mother’s Day’, lansată în aprilie. Marshall a contat mereu în filmele sale pe actorul de origine portoricană Héctor Elizondo, pe care îl considera un fel de amuletă purtătoare de noroc.

Marshall a lucrat și în televiziune pentru care a creat ‘Happy Days’, serialul care a ocupat primul loc în topul audienței între 1974 și 1984, precum și ‘The Fonz’ (cu Harry Winkler) care a devenit un adevărat fenomen cultural. Marshall a elaborat sau creat în total 14 seriale și a produs peste 1.000 de episoade pentru micile ecrane.

El a primit cinci nominalizări la premiile Emmy și a intrat în Hall of Fame al Academiei Artelor și Științei în 1997. Marshall a repetat succesul ‘Pretty Woman’, aducându-i din nou pe ecrane pe Roberts și Gere în ‘Runaway Bride’ după aproape zece ani (1999), o altă comedie romantică cu încasări de peste 300 de milioane de dolari.

Garry Marshall, fratele cineastului Penny Marshall, era căsătorit cu Barbara Sue Marshall, din 1963, cu care avea trei copii și șase nepoți.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.