A treia RECTIFICARE BUGETARA, aprobata de Guvern. Ce spune Consiliul Fiscal si raspunsul lui Victor Ponta si Darius Valcov

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 3, 2014 13:01

A treia RECTIFICARE BUGETARA, aprobata de Guvern. Ce spune Consiliul Fiscal si raspunsul lui Victor Ponta si Darius Valcov

Guvernul a adoptat, miercuri, a treia rectificare bugetara. Anuntul a fost facut de ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, care a tinut ca sublinieze ca rectificarea bugetara de astazi nu incalca prevederile legale in vigoare, asa cum sustine Consiliul Fiscal. La randul sau, Victor Ponta a explicat ca, prin rectificare, se vor plati titlurile executorii obtinute in instanta de bugetari, dar si arieratele la firmele private.

Darius Valcov a declarat ca nu se incalca legea deoarece, inainte de a adopta Ordonanta de rectificare bugetara, s-a adoptat o Ordonanta pentru aprobarea unor masuri derogatorii.

Totodata, premierul Victor Ponta a declarat, tot miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca cea de treia rectificare bugetara din acest an este una pozitiva, ca urmare a absorbtiei mai bune a fondurilor europene, dar si a unei colectari superioare la buget.

Afla aici DETALII despre rectificarea bugetara adoptata astazi

„Avem o rectificare pozitiva in sensul in care, dupa 11 luni, deficitul bugetului este de 0,2% din PIB, nu de 2,2 cat aveam negociat prin Tratatul Fiscal si prin acordurile cu FMI si Comisia Europeana, pentru ca avem fonduri europene in plus fata de 2013 (in final vor fi 3,4 miliarde de euro), 12 miliarde de lei incasari suplimentare la buget fata de anul 2013 si cresterea economica pe care o stiti foarte bine, a fost confirmata si azi de INS’, a afirmat prim-ministrul, la Palatul Victoria, scrie Agerpres.

Ponta a explicat ca, prin rectificare, se vor plati titlurile executorii obtinute in instanta de bugetari, dar si arieratele la firmele private.

‘Aceasta rectificare ne ajuta sa platim hotararile judecatoresti definitive si irevocabile castigate de profesori, de functionari publici, de magistrati. De asemenea, este pentru prima data cand nu vom mai avea arierate la firmele private din Romania. (..) Alocam in continuare, asa cum am promis, bani suplimentari pentru aparare si pentru sanatate’, a adaugat premierul.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.