Accident cu un autocar cu romani in Germania. MAE: Printre victime se afla si cetateni romani

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 23, 2017 19:16

Accident cu un autocar cu romani in Germania. MAE: Printre victime se afla si cetateni romani

Accident cu un autocar in care se aflau si romani in Germania. Un autobuz cu 50 de persoane la bord, majoritatea muncitoare romance în domeniul agricol, s-a răsturnat miercuri în nord-vestul Germaniei. Accidentul s-a petrecut la Bohmte, în apropiere de Osnabrueck. Potrivit primelor date, 44 de oameni au fost răniţi, dintre care şase grav. 

MAE transmite că printre victimele accidentului de autocar din Germania se află şi cetăţeni români, însă nu există în acest moment date cu privire la identitatea lor şi nici cu privire la starea lor de sănătate. „Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora”, informează MAE.

Cauza exactă a accidentului nu este clară, dar, potrivit anchetatorilor, se pare că şoferul a pierdut controlul asupra vehiculului într-un sens giratoriu, din cauza unei defecţiuni tehnice.

Autobuzul s-a răsturnat pe partea dreaptă. Oamenii aflați în autovehicul erau în mare parte femei de naționalitate română care lucrează în zonă la culesul de căpşuni.

O persoană blocată a fost eliberată de pompieri.

La locul accidentului au fost mobilizate mai multe echipaje de poliție, mașini de pompieri, 17 ambulanțe și două elicoptere. În districtul Osnabrück a fost pusă la dispoziție o linie telefonică gratuită, cu numărul 0541/500300, la care se oferă informații, inclusiv în limbile română și polonă, celor care se tem că printre răniți se află și persoane apropiate, informează Agerpres.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.