Actiunile Raiffeisen Bank International au scazut cu pana la 10% in aceasta dimineata, dupa ce BNP Paribas a anuntat preluarea operatiunilor Raiffeisen din Polonia

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 10, 2018 12:48

Actiunile Raiffeisen Bank International au scazut cu pana la 10% in aceasta dimineata, dupa ce BNP Paribas a anuntat preluarea operatiunilor Raiffeisen din Polonia

Actiunile Raiffeisen Bank International au scazut cu pana la 10% in aceasta dimineata, dupa ce BNP Paribas a anuntat preluarea operatiunilor Raiffeisen din Polonia. Scaderea de pe bursa a actiunilor Raiffeisen s-a produs imediat dupa anuntarea tranzactiei, noteaza jurnalistii de la Ziarul Financiar.

Raiffeisen Bank a fost afectata si de sanctiunile SUA impotriva Rusiei, care au prabusit bursa din Moscova la cele mai dure scaderi din ultimii patru ani. Asta in conditiile in care Raiffeisen are operatiuni in Rusia.

Investitorii sunt îngirjoraţi cu privire la impactul noilor sancţiuni americane în business-ul Raiffeisen. ”Îngrijorarea este că băncile din Rusia ar putea înregistra pierderi în portofoliul de creditare în lumina noilor sancţiuni”, a spus Roman Eisenschenk, director de vânzări la Kepler Cheuvreux din Vienna.

Un alt trader acitat de Reuters a spus că operaţiunile Raiffeisen din Rusia reprezintă aproximativ 9% din activele totale ale RBI.

În pofida îngrijorării investitorilor, Raiffeisen susţine că ”în acest moment, credem că sancţiunile vor avea un impact minimal asupra Raiffeisen Bank Internaţional la nivel de grup”. Anterior sancţiunilor, Raiffeisen avea în plan majorarea portofoliului de creditare.

Cele mai importante stiri economice sunt pe site-ul zf.ro

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.