AeroMobil va livra primele masini zburatoare in 2020

Delia Ion
By Delia Ion aprilie 23, 2017 11:27

AeroMobil va livra primele masini zburatoare in 2020

AeroMobil, o companie slovaca axata pe realizarea de prototipuri auto, si-a prezentat la Top Marques Monaco modelul AeroMobil Flying Car, o masina zburatoare estimata la o valoare de peste 1 milion de dolari, care se poate transforma in vehicul zburator in trei minute.

Modelul prezentat a fost testat timp de patru ani si urmeaza sa fie propus in cel mai scurt tip pentru comercializare. AeroMobil a anntat ca este pregatita sa primeasca precomenzi, primele livrari urmand sa aiba loc incepand cu 2020.

Aripile vehiculului sunt retractabile, astfel incât se pot plia sau desface, pentru a circula pe drumuri publice sau sa zboare.

Compania, unul dintre dezvoltatorii unor astfel de vehicule zburatoare, vrea sa fabrice initial pâna la 500 de unitati, la un pret de 1,2-1,5 milioane de euro.

Pentru a decola, vehiculul are nevoie de un aerodrom sau de un alt loc autorizat, iar soferii trebuie sa aiba permis de conducere si licenta de pilotaj, a declarat directorul de comunicare al AeroMobil, Stefan Vadocz.

Inainte ca masinile zburatoare sa poata intra pe piata, trebuie sa depaseasca numeroase ingrijorari legate de siguranta zborului.

Guvernele studiaza deja cum sa reglementeze dronele si masinile autonome, in timp de industria auto si cea a aviatiei lucreaza la sisteme informatice si la organizarea oraselor, pentru a se asigura ca vehiculele pot circula pe coridoare sigure.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.