Al doilea deces in Europa din cauza coronavirusului. Persoana decedata este o femeie din Lombardia, Italia

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 22, 2020 12:08

Al doilea deces in Europa din cauza coronavirusului. Persoana decedata este o femeie din Lombardia, Italia

Al doilea deces in Europa din cauza coronavirusului. Autoritatile italiene au anuntat, sambata, ca o a doua persoana infectata cu coronavirus a murit. Este al doilea deces inregistrat de Italia in mai putin de 24 de ore si, de asemenea, este al doilea cetatean european care este rapus de virusul aparut in China. 

Persoana decedata sambata este o femeie din regiunea Lombardia. Celalalt deces, anuntat vineri seara, era un barbat de 78 de ani din regiunea Veneto. In Lombardia locuiesc in jur de 180 de mii de romani.

Italia a inregistrat sambata 10 noi cazuri de infectie cu coronavirus, ceea ce face ca numarul total al imbolnavirilor sa ajunga la 31. Dintre acestea, doua persoane au murit, una s-a facut bine, iar sase cazuri sunt considerate grave sau chiar critice.

Ceea ce este ciudat la Italia este ca apar tot mai multi bolnavi care n-au calatorit niciodata in China si nici n-au intrat in contact cu persoane care au fost acolo. Nu se cunosc multe despre „pacientul zero”. Primul barbat diagnosticat in Lombardia a intrat in contact cu o persoana care calatorise recent in China. Acea persoana a fost gasita, dar analizele au iesit negativ.

Pentru ca nu stiu de la cine s-a raspandit boala, autoritatile italiene au luat masuri drastice in 12 localitati. 50 de mii de oameni sunt afectati de restrictiile impuse incepand de vineri seara.

Primele doua cazuri de infectare cu noul coronavirus din China au fost confirmate in Italia in 31 ianuarie. Bolnavii erau doi turisti chinezi din Wuhan, sot si sotie, care se aflau de zece zile in Italia si care vizitasera mai multe orase si locuri turistice importante din Peninsula.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.