Ambasadorii Romaniei vor fi evaluati de Guvern, Dragnea ar putea opera „decapitari” in randul diplomatilor

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 13, 2018 09:34

Ambasadorii Romaniei vor fi evaluati de Guvern, Dragnea ar putea opera „decapitari” in randul diplomatilor

Ambasadorii Romaniei vor fi evaluati de Guvernul condus de Viorica Dancila, iar unele voci sustin ca Liviu Dragnea ar putea opera „decapitari” in randul diplomatilor. Intr-un articol intitulat „A inceput vanatoarea ambasadorilor”, jurnalistii de la Evenimentul Zilei vorbesc despre anuntata evaluare a activitatii ambasadorilor Romaniei in strainatate.

Liderii coaliției de guvernământ vorbesc din nou despre varianta decapitării unora dintre șefii misiunilor.

Președintele PSD Liviu Dragnea anunțat, ieri, că așteaptă în coaliția de guvernare o analiză din partea Ministerului de Externe, Teodor Meleșcanu, cu privire la „ce avantaje” a adus României „fiecare șef de misiune diplomatică sau atașat comercial”.

„O politică externă care nu poate fi măsurabilă prin efectele pozitive pe care le aduce statului român sau prin dimensiunea economică pe care trebuie să o abordăm cu foarte multă atenție și cu foarte multă determinare nu este o politică eficientă”, zis Dragnea.

Demersul vine în contextul în care, pe 29 august 2017, Dragnea se declara „invidios” pe „sârguința” cu care ambasadele străine și promovează interesele în România și le-a adresat ambasadorilor români în străinătate „rugămintea” să procedeze și ei la fel.

„Îi recomand și eu domnului Dragnea să asigure resursele, din punct de vedere al guvernării, pentru ambasadă, pentru a realiza acest lucru”, i-a răspuns, la acea vreme, ambasadorul României în SUA, George Maior.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.