Ambasadorul Iranului la ONU: Uciderea lui Qassem Soleimani este un act de razboi impotriva poporului iranian

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 4, 2020 14:03

Ambasadorul Iranului la ONU: Uciderea lui Qassem Soleimani este un act de razboi impotriva poporului iranian

Ambasadorul Iranului la ONU, Majid Takht Ravanchi, a declarat vineri seara ca uciderea generalului Qassem Soleimani a fost un act de razboi al Statelor Unite impotriva poporului iranian, transmite AFP. 

In opinia ambasadorului Teheranului la ONU, SUA au comis un “act de razboi” impotriva Iranului, care a facut apel la represalii, prin atacul la Bagdad a generalului iranian, ucis intr-o operatiune cu drona la Bagdad intr-un convoi de paramilitari irakieni pro-iranieni.

Americanii “au inceput un conflict militar asasinand printr-un act terorist unul dintre principalii nostri generali. In acest caz, ce poate face Iranul? Nu putem ramane tacuti, trebuie sa actionam si vom actiona”, a spus el.

Iti recomandam si: Generalul Qassem Soleimani, ucis intr-un atac pe aeroportul din Bagdad, era considerat cel mai popular om din Iran

“Va exista cu siguranta o razbunare, o razbunare dura. Raspunsul la o actiune militara este o actiune militara. Cine, cand si unde o va face, viitorul o va spune”, a adaugat el.

Asasinarea intr-un atac american cu drona care a avut loc in noaptea de joi spre vineri la Bagdad a arhitectului strategiei iraniene in Orientul Mijlociu, generalul Qassem Soleimani, si a lui Abu Mahdi al-Muhandis, omul Iranului si numarul doi al Hashd al-Shaabi (coalitie de paramilitari irakieni pro-iranieni), a aruncat lumea in incertitudine si a declansat teama de o conflagratie regionala.

Teheranul a promis “o razbunare dura in locul potrivit si la momentul potrivit” pentru a raspunde mortii generalului sau in atacul in care au fost ucise in total 10 persoane – cinci irakieni si cinci iranieni.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.