ANAF a fost inrolat in Ghiseul.ro. De miercuri, contribuabilii persoane fizice si PFA-urile pot face online plata taxelor si impozitelor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 14, 2016 16:49

ANAF a fost inrolat in Ghiseul.ro. De miercuri, contribuabilii persoane fizice si PFA-urile pot face online plata taxelor si impozitelor

ANAF a fost inrolat in Ghiseul.ro, astfel ca, incepand de miercuri, 14 decembrie, contribuabilii persoane fizice si PFA-urile pot efectua online plata taxelor si impozitelor pe care le datoreaza catre ANAF, cum ar fi: impozit pe venituri din salarii sau din folosinta bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobanzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala sau din activitati agricole, anunta Ministerul Comunicatiilor.

Potrivit anuntului, pot fi platite online contributiile pentru asigurari sociale de stat datorate de asigurati, precum si amenzile judiciare.

Iata cum se pot plati online obligatiile fiscale catre ANAF, conform explicatiilor oferite de George Anghel, directorul executiv al Asociatiei de Plati Electronice din Romania (A.P.E.R.O.) pe pagina sa de socializare.

„Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (A.A.D.R.), Asociatia de Plati Electronice din Romania (A.P.E.R.O.) si A.N.A.F. au finalizat inrolarea A.N.A.F. in Ghiseul.ro.

Sunt cateva lucruri pe care doresc sa vi le aduc la cunostinta:

1. A.N.A.F va fi accesibil doar celor autentificati – daca nu aveti cont folositi sectiunea Vreau Cont pentru a va genera online contul personal cu Cartea de identitate si un card bancar emis pe numele dumneavoastra.

2. A.N.A.F. va expune in Ghiseul.ro doar informatii despre obligatiile fiscale ale persoanelor fizice si PFA (inregistrate in baza CNP, nu pe baza de CUI).

3. Actualizarea informatiilor despre sumele de plata aferente obligatiilor fiscale catre A.N.A.F. se va face pe site-ul Ghiseul.ro in maxim 5 zile lucratoare de la data platii. Dovada platii se elibereaza in momentul imediat urmator finalizarii acesteia si se salveaza in site, o copie fiind trimisa si pe adresa de email a utilizatorului.

– Clarificari: Regula la platile facute pe Ghiseul.ro este ca informatiile despre sumele aferente taxelor si impozitelor se actualizeaza in timp real. In cazul A.N.A.F. insa, din considerente de ordin tehnic, aceasta actualizare imediata nu este posibila, motiv pentru care chiar daca ati facut plata si aveti dovada platii, informatiile despre sumele de plata se vor actualiza pe site in cateva zile (5).

4. La prima autentificare in Ghiseul.ro vi se va solicita acordul cu privire la respectarea Termenilor si Conditiilor de utilizare a platformei.

Speram ca aceasta noua functionalitate sa usureze misiunea platii taxelor si impozitelor catre A.N.A.F.”

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.