ANAF confirma datele de la Finante: Zeci de mii de firme nu au platit contributiile sociale

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 10, 2017 17:49

ANAF confirma datele de la Finante: Zeci de mii de firme nu au platit contributiile sociale

Un document apartinand Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), citat de Romania TV, confirma datele prezentate, miercuri, de ministrul Finantelor, Ionut Misa, potrivit carora sute de mii de firme nu au platit contributiile sociale. Potrivit sursei citate, ANAF sustine ca pste 100.000 de angajatori nu isi platisera contributiile sociale.

ANAF vine cu cifre oficiale legate de plata contributiilor sociale, care sunt o confirmare a datelor facute publice de ministrul Finantelor, Ionut Misa, in ziua adoptarii ordonantei de urgenta. Datele arata, practic, ca milioane de romani au fost inselati de patroni.

De precizat ca se poate ajunge si la dosar penal daca angajatorul nu va face platile contributiilor sociale pana in ianuarie 2018. Problema ii afeceaza si pe angajati, care raman fara asigurare, pierd vechimea in munca, dar si serviciile gratuite de sanatate.

Un număr de 157.798 de angajatori nu plătiseră contribuțiile sociale pentru 2.076.097 de angajați, la 30 septembrie 2017, iar acest lucru justifică necesitatea realizării transferului de contribuții de la angajator la angajat, a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, într-o conferință de presă.

Ministrul Finanțelor a subliniat că măsura este completată de introducerea sancțiunii pentru evaziune fiscală și realizarea unui dosar penal dacă angajatorul va face stopaj la sursă și nu va vira la bugetul de stat contribuțiile reținute angajatului.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Iti recomandam: Cum a aparut „revolutia fiscala” a Guvernului Tudose. Premierul a profitat de ambianta globala si a asezat Romania intre evaziune si investitii

Firmele care prelucreaza date cu caracter personal, obligate sa aiba un operator responsabil pe domeniu

Contributia asiguratorie pentru munca, fosta taxa de solidaritate, arunca in aer 6 milioane de contracte de munca de la 1 ianuarie 2018

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.