ANM a transmis o alerta meteo Cod Galben de vant si ninsoare la munte, in sudul tarii va fi Cod Portocaliu de vant

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 23, 2018 11:37

ANM a transmis o alerta meteo Cod Galben de vant si ninsoare la munte, in sudul tarii va fi Cod Portocaliu de vant

ALERTA METEO. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o atentionare Cod Galben de vant si ninsoare pentru zonele de munte ale tarii, iar miercuri va fi in vigoare un Cod Portocaliu de vant in judete din sudul tarii.

Potrivit meteorologilor, Codul Galben va intra in vigoare marti seara, la ora 22, fiind valabil pana miercuri, la ora 22.

La munte, indeosebi la peste 1500 de metri altitudine, ANM anunta ca vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, iar vantul va avea intensificari cu viteze, in general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zapada si reducand vizibilitatea.

La peste 1800 de metri vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolita. Astfel de fenomene se vor semnala in noaptea de marti spre miercuri mai ales in Carpatii Orientali, apoi cu precadere in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura.

De asemenea, in Banat, Crisana, Maramures si Transilvania vantul va avea intensificari cu viteze de 55 – 60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65 – 70 km/h. In aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitatile de apa vor atinge local 15 l/mp si izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.

In aceleasi zone, in cursul zilei de miercuri, vantul se va intensifica treptat in toate regiunile, cu viteze in general de 55 – 70 km/h, mai mari in sudul extrem al tarii.

Pentru ziua de miercuri, ANM a emis un cod portocaliu, fiind vizate intensificari ale vantului in judetele Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu.

Vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale in general de 80 – 90 km/h.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.