ANM: Cod portocaliu de viscol si cod galben de ninsoare pentru jumatatea de est a Romaniei

Delia Ion
By Delia Ion ianuarie 10, 2017 12:14

ANM: Cod portocaliu de viscol si cod galben de ninsoare pentru jumatatea de est a Romaniei

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat in cursul diminetii de marti ca zona de est a Romaniei se va confrunta in zilele urmatoare cu un val de ninsori, viscol si polei motiv pentru care a emis un cod galben si doua portocalii.

Conform ANM, codul galben va intra in vigoare marti 10 ianuarie, incepand cu ora 21:00, si vizeaza ninsori si viscol pentru o perioada de 24 de ore. Va reincepe sa ninga prima oara in extremitatea sud-estica a tarii apoi valul de ninsoare se va raspandi si in celelalte zone din estul Romania.

Se vor inregistra ninsori moderate cantitativ in cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, in zona Carpatilor de Curbura, si in Dobrogea. Vantul va inregistra intensificari de pana la 50-60 de kilometri pe ora, viscolind si spulberand zapada.

Unele intensificari ale vantului vor fi si in Oltenia, spulberand trecator zapada.

Primul cod portocaliu este valabil de marti, ora 22.00, pana miercuri, ora 8.00 dimineata si se refera la viscol puternic si polei.

Pe parcursul noptii de marti spre miercuri (10/11 ianuarie) in judetele Constanta si Tulcea vor fi intervale cu rafale de 70…80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar si precipitatii mixte ce vor depune polei.

Al doilea cod portocaliu se refera la viscolul puternic ce va aparea in alte cinci judete si este valabil de marti ora 23.00 pana miercuri ora 15.00.

In noaptea de marti spre miercuri (10/11 ianuarie) si in prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), in judetele Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau si Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vantului va atinge 70…80 km/h, troienind zapada si reducand vizibilitatea sub 50 m.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.