Armata Romana a intrat in posesia primelor componente ale sistemului de rachete Patriot

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 20, 2019 13:40

Armata Romana a intrat in posesia primelor componente ale sistemului de rachete Patriot

Sisteme de rachete Patriot au intrat in dotarea Armatei Romane. Seful Statului Major al Apararii, generalul Nicolae Ciuca a declarat ca primele componente al sistemului de rachete Patriot au sosit in Romania. Sistemele Patriot destinate Romaniei au aceleasi componente software si hardware ca si cele din dotarea armatei americane.

„Au ajuns deja in tara. Sunt componente de sprijin logistic si de mentenanta si de asemenea, sunt componentele care deja au demarat in ceea ce priveste pregatirea personalului care urmeaza sa deserveasca aceste echipamente.

Efectiv, ansamblul unui sistem va fi in tara in primul trimestru al anului viitor. Tot ceea ce a insemnat acest program major de inzestrare a Armatei Romane, in momentul de fata, se deruleaza conform planificarii, se gaseste in grafic si avem certitudinea ca atat sistemele Patriot, cat si sistemele HIMARS, se vor derula conform planificarii initiale, reusind ca, asa cum ne-am propus, sa avem aceste doua capabilitati operative, in timpul cel mai scurt”, a declarat generalul Nicolae Ciuca, scrie antena3.ro.

Patriot este un sistem cu rachete antiaerian si antiracheta defensiv folosit de mai multe state NATO impotriva rachetelor balistice si de croaziera, aeronavelor de lupta si a dronelor.

Nu mai putin de 16 tari din lume folosesc in prezent sistemul printre care se numara Statele Unite, precum si alte sase tari europene: Germania, Grecia, Olanda, Spania, Polonia si Suedia.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.