Astronomii au descoperit o noua planeta care intruneste conditiile pentru a sustine viata

Delia Ion
By Delia Ion mai 31, 2017 19:06

Astronomii au descoperit o noua planeta care intruneste conditiile pentru a sustine viata

Astronomii au descoperit recent o noua planeta care intruneste conditii pentru a sustine viata motiv pentru care a primit deja apelativul de „super Pamant”. Calculele arata ca planeta descoperita la o distanta de 21 de ani lumina are masa de 2,8 ori mai mare fata de cea a Pamantului.

Cercetatorii au observat ca planeta se afla la marginea interioara a zonei habitabila a stelei sale asadar are conditii perfecte pentru a sutine viata. Un lucru esential este temperatura potrivita pentru existenta apei lichide.

Cercetatori de la Institutul de Astrofizica al Insulelor Canare (IAC) au fost cei care au observat in premiera noua planeta cu ajutorul telescopului national Galilei de la Observatorul Roque de los Muchachos.

 

Planeta orbiteaza in jurul unei pitice rosii, numita GJ625. Fiecare orbita dureaza aproximativ 14 zile.

Alejandro Suarez Mascareno, unul dintre cercetatori, precizeaza ca „intrucat GJ625 este o stea relativ rece, planeta este situata la morginea zonei habitabile, unde apa lichida poate exista pe suprafata planetei. De fapt, luand in considerare norii atmosferici si rotatia sa, poate avea potentialul de a fi habitabila”.

De asemenea, Jonay González Hernández, un alt cercetator al studiului, afirma ca „exista o posibilitate ca mai multe planete solide sa existe in jurul GJ625 in orbite mai indepartate sau mai apropiate de stea si chiar si in zona habitabila”.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.