Atac in noaptea de Revelion la Istanbul, cel putin 39 de morti. Oamenii panicati s-au aruncat in Bosfor

Delia Ion
By Delia Ion ianuarie 1, 2017 15:49

Atac in noaptea de Revelion la Istanbul, cel putin 39 de morti. Oamenii panicati s-au aruncat in Bosfor

Un atac armat s-a produs in noaptea e Revelionde Anul Nou intr-un club din Istanbul, cel putin 39 de persoane au murit si aproape 70 au fost ranite. Atacatorul a impuscat un politist si un civil inainte de a intra in clubul Reina din cartierul Ortakoy din Istanbul, apoi a deschis focul la intamplare asupra clientilor care sarbatoreau Revelionul, transmite RFI.

Cel puțin 39 de oameni au murit in atac, printre victime aflandu-se si 16 straini. Atacatorul a deschis focul in clubul Reina din Istanbul in timp ce 500-600 de persoane sarbatoreau trecerea dintre ani pe malul european al Bosforului. Autorul atacului este căutat inca de Politie, a declarat ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu, care a adaugat ca 21 dintre persoanele ucise au fost deja identificate. Atacul a rănit 69 de persoane, dintre care patru sunt în stare gravă.

„Căutările pentru găsirea teroristului sunt încă în curs. Sper că acesta va fi capturat rapid”, spune oficialul turc.

Mai multe persoane s-au aruncat în Bosfor, pentru a scăpa de gloanțele trase de un agresor deghizat în Moș Crăciun.

Martorii au povestit că au auzit atacatorul strigând ceva în arabă, potrivit agenției de presă Dogan, care precizează că între 700 și 800 de persoane erau în clubul de noapte la momentul atacului.

Clubul vizat este situat la câteva sute de metri de locul unde avea loc sărbătorirea oficială a Anului Nou, pe malul Bosforului.

Sursa: RFI

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.