Atentat in Turcia. Doua persoane au murit in explozia unei bombe in sud-estul majoritar kurd

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 14, 2017 17:57

Atentat in Turcia. Doua persoane au murit in explozia unei bombe in sud-estul majoritar kurd

Atentat in Turcia. Doua persoane au murit, luni, in explozia unei bombe pe un drum din sud-estul majoritar kurd al Turciei, autorii atentatului fiind cel mai probabil separatistii kurzi, transmite AFP.

Explozia a avut loc la trecerea unei camionete nu departe de Semdinli, in extremitatea de sud-est a tarii, potrivit agentiei Dogan, care a atribuit atacul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizatie clasificata “terorista” de catre Ankara si aliatii sai occidentali, scrie agerpres.ro.

Sud-estul majoritar kurd al Turciei este afectat de violente aproape zilnic dupa ce un fragil acord de incetare a focului intre PKK si Ankara a fost rupt in vara anului 2015.

Autoritatile turce au arestat 319 presupusi membri ai PKK in cursul saptamanii trecute, a anuntat luni Ministerul de Interne intr-un bilant saptamanal.

De asemenea, ministerul a declarat ca “43 de teroristi au fost neutralizati”, dintre care 28 ucisi.

Conflictul kurd a facut peste 40.000 de morti din 1984, dintre care inca doi soldati intr-un atentat atribuit PKK sambata, precum si un adolescent de 15 ani ucis vineri de combatanti PKK in nord-est, potrivit mass-media, ceea ce a provocat o puternica emotie in tara.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.