Explozii pe aeroportul din Bruxelles
Social

ATENTATE BRUXELLES. Patru romani, raniti in atentatele de la Bruxelles

Patru romani au fost răniţi în atentatele de la Bruxelles. Doi dintre romanii raniti in atentatele din Belgia se află în spital, iar unul dintre ei a fost deja externat, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Cel de-l patrulea român rănit in exploziile de la aeroportul Zaventem a suferit rani usoare si primeste ingrijiri la spital.

ATENTATE BRUXELLES. Două explozii la aeroportul din Bruxelles și o alta la metroul din capitala belgiană au dus ieri la moartea a 34 de persoane și la rănirea altor 250. Așa-numitul Stat Islamic și-a revendicat atacurile și a amenințat că ele vor fi continuate.

În Belgia sunt declarate trei zile de doliu național, iar azi la ora locală 10.00, belgienii vor păstra un minut de reculegere.

Je suis, Bruxelles! Belgia este in doliu, lumea intreaga in stare de soc. Terorismul, incotro?

ATENTATE BRUXELLES. COMUNICAT MAE DESPRE ROMANII RANITI LA BRUXELLES

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza că patru cetăţeni români au fost răniţi în atentatele care au avut loc marţi la Bruxelles. „Dintre aceştia, doi cetăţeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat. Consuli din cadrul ambasadei României la Bruxelles urmează să îi viziteze pe cetăţenii români spitalizaţi”, sprecizeaza MAE.

Iti recomandam: Cristina Calintaru, romanca ranita in explozia de la Bruxelles, este din Constanta si lucreaza la Autoritatea Navala

Al patrulea român rănit este minor şi se află în prezent sub îngrijiri într-o unitate spitalicească, asistat de un membru al familiei.

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Bruxelles s-a deplasat la spitalele din Bruxelles, pentru a le acorda cetăţenilor români răniţi asistenţa necesară în astfel de cazuri.

ATENTATE BRUXELLES. Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei, este în legătură permanentă cu autorităţile locale, depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se află şi alţi cetăţeni români şi este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară, se mai spune în comunicat.

MAE a pus la dispoziția cetățenilor români precum şi rudelor acestora numere de telefon ale Ambasadei României în Belgia: +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de
Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

Michel.

La rândul său, primarul Bruxelles-ului, Yvan Mayeur, a indicat, într-o conferință de presă, că printre răniții în atentatul din stația de metrou Maelbeek se află persoane de mai ‘multe naționalități’, iar identificarea victimelor va dura mai mult din cauza situației ‘haotice’.

‘Prima persoană pe care forțele de poliție vor să o identifice este autorul’, pentru a putea fi ‘deosebit’ de victime, a adăugat primarul.

La stația Maelbeek, unde o explozie puternică s-a produs într-o ramă de metrou spre ora 09.00 (08.00 GMT), există ‘probabil în jur de 20 de decedați’, și ‘106 răniți’, potrivit primarului.

Dintre cei 106 răniți, ’17 sunt în stare gravă, 23 au fost puternic atinși de explozie, iar 66 sunt răniți mai ușor’, a precizat Yvan Mayeur.

Deflagrația a fost atât de puternică, încât a provocat prăbușirea a trei pereți ai unei parcări subterane vecine cu stația de metrou, a explicat un purtător de cuvânt al pompierilor din Bruxelles, Pierre Meys.

Stiri pe aceeasi tema

A fost deschisă campania de susţinere a Cazinoului din Constanţa.

Teodora Badescu

Bogdan Chirieac, despre reactia lui Basescu: In substrat e cineva de care se teme

Cristiana Petrariu Bota

Divizia 1 DACICA a devenit Divizia Multinationala de Sud-Est a NATO

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult