Basescu: Am constiinta impacata ca asupra efectelor derapajelor DNA am avertizat inca din 2015

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 6, 2017 15:08

Basescu: Am constiinta impacata ca asupra efectelor derapajelor DNA am avertizat inca din 2015

Fostul presedinte Traian Basescu sustine vineri, intr-o postare pa pagina sa de socializare, ca are constiinta impacata, in conditiile in care asupra efectelor derapajelor DNA a transmis avertizari inca din 2015.  Reactia sa vine dupa ultimele declaratii ale lui Sebastian Ghita, potrivit carora Victor Ponta ar fi fost santajat de generalul Florian Coldea sa o numească pe Laura Codruta Kovesi la DNA.

Traian Basescu subliniază ca are constiinta impacata deoarece a avertizat asupra derapajelor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) inc din anul 2015. Redam mai jos postarea integrala a fostului presedinte.

„Fugarul Sebastian Ghiţă ne-a introdus într-un serial halucinant din care aflăm inclusiv faptul că generalul Coldea l-ar fi şantajat pe Victor Ponta pentru propunerea Doamnei Koveşi în funcţia de Procuror şef DNA (o propunere pe care eu am dorit-o).

Dacă ne luăm după practicile instaurate de Laura Codruţa Koveşi în DNA, începând cu anul 2015, o simplă delaţiune a unui inculpat – cum este Sebastian Ghiţă – ar fi suficientă pentru ca parchetul să procedeze la reţinere, încătuşare şi apoi să ceară arestarea celui vizat de delaţiune.

Oare cum ar fi dacă şi în acest caz s-ar aplica aceleaşi practici, iar şantajistul şi beneficiarul şantajului ar fi încătuşaţi şi băgaţi la beci până recunosc ceea ce nu au făcut? Ce zici, Codruţa, ce zici, Florine?

Oricum, printre altele, lipsa de măsură, justiţia spectacol, nerespectarea drepturilor fundamentale, justiţia selectivă, accentuate în anii 2015 şi 2016 au avut o contribuţie importantă la pierderea dramatică a alegerilor de către cei care v-au susţinut.

Încă nu îndrăznesc să evaluez efectele legislative care urmează, faţă de modul în care voi aţi făcut o justiţie orientată spre arestări şi distrugere de firme, şi nu pe recuperarea banilor furaţi. Măcar am conştiinţa împăcată că asupra efectelor derapajelor DNA am avertizat încă din 2015″, a scris Traian Basescu.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.