British Airways a suspendat toate zborurile directe intre Marea Britanie si China

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 29, 2020 12:44

British Airways a suspendat toate zborurile directe intre Marea Britanie si China

British Airways a anuntat, miercuri, ca a suspendat toate zborurile directe dintre Marea Britanie si China dupa ce autoritatile de la Londra au recomandat evitarea calatoriilor in China in contextul epidemiei cu noul coronavirus, informeaza Reuters.  

Potrivit site-ului companiei, incepand de astazi nu mai sunt disponibile zboruri catre sau dinspre China in lunile ianuarie si februarie.

„Le cerem scuze clientilor nostri pentru neplacerile cauzate, dar siguranta pasagerilor si echipajelor noastre este prioritara”, a informat British Airways prin intermediul unui comunicat.

Astazi sute de cetateni japonezi si americani au fost evacuati din orasul Wuhan, locul in care a fost depistat noul tip de coronavirus, relateaza The Guardian.

Un avion care transportat 206 japonezi din Wuhan a ajuns in aceasta dimineata in Tokyo. Oficialii au informat ca patru pasageri au fost transportati la spital pentru ca tuseau si aveau febra.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Yoshihide Suga, a declarat ca pana acum nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus.

Oficialii din Statele Unite au anuntat de asemenea ca un avion cu 200 de americani, inclusiv angajati in cadrul consulatului american, a plecat in aceasta dimineata din Wuhan.

„Acestia vor fi analizati si monitorizati cu atentia pentru a le proteja starea de sanatate, cat si pentru siguranta si sanatatea celorlalti americani”, a informat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat american Morgan Ortagus.

Comisia Nationala de Sanatate din China a anuntat ca 132 persoane au decedat in urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel ca numarul total a ajuns la 5.974.

Noul coronavirus, depistat initial in orasul Wuhan, este contagios si in perioada de incubatie – inainte de aparitia simptomelor, lucru ce ingreuneaza eforturile de stopare a raspandirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.