Camera Deputatilor nu se va reuni in plen in aceasta sesiune extraordinara, declara Florin Iordache

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 10, 2017 12:49

Camera Deputatilor nu se va reuni in plen in aceasta sesiune extraordinara, declara Florin Iordache

Camera Deputatilor nu se va reuni in plen in aceasta sesiune extraordinara, a declarat la RFI Florin Iordache, vicepresedintele acestui for. Iordache a precizat ca doar comisiile lucreaza, iar rapoartele lor vor fi dezbatute de plen in sesiunea din toamna.

Va exista o şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor în sesiunea extraordinară? “Nu, nu. Rolul acestor şedinţe de plen care au existat – la Camera Deputaţilor a existat o şedinţă de plen, la Senat n-a existat, pentru că regulamentul nu permite, pentru că nu a fost cvorum, trebuie să lucrăm în cvorum – a fost tocmai pentru a anunţa Ordonanţele respective şi pentru a le trimite la comisii, astfel încât în perioada următoare, comisiile, fie comisiile avizatoare, fie comisiile de fond, să facă un raport”, a spus Florin Iordache.

Tot la RFI, vicepresedintele Camerei Deputatilor a adaugat ca plenul se va reuni incepand cu 1 septembrie si se vor dezbate rapoartele intocmite de comisii.

„Nu se prefigurează în perioada următoare să avem un plen, pentru că foarte corect, parlamentarii fiind în vacanţă, prima condiţie pentru o şedinţă de plen ar fi să avem cvorum, deci jumătate plus unu din totalul colegilor. La începutul toamnei, probabil, undeva în ultima săptămână (din august-n.r.) comisiile vor face rapoarte, iar începând cu 1 septembrie vom avea plen şi vom dezbate rapoartele respective”, a adaugat Florin Iordache.

Întrebat de ce a mai fost convocat Parlamentul în sesiune extraordinară, din moment ce se ştia că parlamentarii sunt în vacanţă, Florin Iordache a răspuns: “Pentru că ne obliga Constituţia. Dacă vă uitaţi la articolul 115, alineatul 5 spune că atunci când Guvernul emite o Ordonanţă care excede competenţelor sau emite o Ordonanţă care vizează o lege organică, Parlamentul se convoacă obligatoriu. Deci aici nu era o chestiune de opţiune. Trebuia în cinci zile, fie că o convocam luni, fie că o convocam până vineri, Parlamentul trebuia convocat, pentru a fi repartizat la comisii”.

De interes: Victor Ponta spune ca se va intoarce in PSD cand nu va mai fi Dragnea presedinte

Dragnea si-a delegat atributiile de presedinte al Camerei Deputatilor, in plina sesiune extraordinara

Adrian Nastase declara ca nu este de acord cu multe decizii ale presedintelui PSD Liviu Dragnea

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.