Cand se dau pensiile de Craciun 2018 – Anunt facut de ministrul Muncii

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 4, 2018 01:08

Cand se dau pensiile de Craciun 2018 – Anunt facut de ministrul Muncii

Ministerul Muncii a anuntat, luni, cand se vor distribui pensiile de Craciun 2018. Potrivit ministrului Muncii, Marius Budai, pensionarii isi vor primi pensiile de sarbatorile de Craciun 2018 si Anul Nou mai devreme decat in restul anului.

Marius Budai a precizat ca in luna decembrie, pensiile vor fi platite in toata tara pana pe data de 15 decembrie 2018.

Oficialul de la Ministerul Muncii a mai precizat ca pensiile recalculate se vor pune in plata de la 1 octombrie, indiferent cand se va termina de recalculat ultimul dosar ultimul dosar.

El a subliniat ca de aceasta recalculare vor beneficia cei care au fost afectati de inechitatile create de multele modificari facute la Legea pensiilor.

”De-a lungul timpului legea pensiilor (…) a fost tot amendata, tot modificata. S-au creat inechitati, unii pensionari au iesit mai devreme beneficiind de un alt stagiu de cotizare, altii au beneficiat de punctaj la grupe, altii nu. Acele persoane care nu au punctaj la grupele de munca si care au iesit la pensie pe legi speciale se incadreaza la 192. Acelor persoane le va fi recalculata pensia. Foarte important de precizat ca, daca cumva, din calcul, la unii dintre pensionari iese un cuantum mai mic niciun pensionar nu va pierde ci va ramane in plata cu acel cuantum care este cel mai avantajos pentru el”, a mai spus ministrul Muncii.

Iti recomandam si: LEGEA PENSIILOR a fost aprobata in Senat. Proiectul prevede cresteri etapizate ale punctului de pensie pana in 2021, urmand ca din 2022 sa fie aplicata noua formula de calcul bazata pe Valoarea Punctului de Referinta (VPR)

Noua lege a pensiilor prevede ca varsta de pensionare se poate reduce pentru mai multe categorii de salariati

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.