Casa Irecuperabililor, o pagina dureroasa din Romania anilor ’90. Un documentar de John Upton

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 26, 2015 23:10

Casa Irecuperabililor, o pagina dureroasa din Romania anilor ’90. Un documentar de John Upton

Casa Irecuperabililor, o pagina dureroasa din Romania anilor ’90, care a socat lumea civilizata. Jurnalistul John Upton, de la ABC News, este cel care a salvat de la moarte si chinuri aproape 5.000 de orfani. Documentarul realizat de John Upton a facut inconjurul lumii si a ajunsin atenţia unor activisti influenti, cum ar fi miliardarul filantrop Richard Branson sau actrita Jessica Lange, care au sprijinit ulterior, prin actiuni caritabile, orfelinatele romanesti.
Multi dintre ei sunt astazi adulti cu un statut respectabil in America. Altii au murit si au fost ingropati pe o bucata de pamant aleasa undeva in afara localitatii. Respinsi in viata, respinsi dupa moarte.
 
Pentru orfanii supravietuitori, John Upton a militat pentru drepturile lor si a reusit. Ca o ironie a sortii, jurnalistul a murit in martie 2013 ucis in propria locuinta.
 
John Upton a castigat premiul Emmy pentru acest documentar, nebagat in seama de televiziunile din Romania.
 
„Mi-e dor de el, cred ca ne vom reintalni in Rai intr-o buna zi”, spunea unul dintre orfanii salvati de John Upton. 

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.