CCR respinge sesizarea Avocatului Poporului, Legea „fara penali in Guvern” ramane neschimbata

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 4, 2017 15:20

CCR respinge sesizarea Avocatului Poporului, Legea „fara penali in Guvern” ramane neschimbata

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, joi, ca solicitarea Avocatului Poporului trebuie respinsa ca inadmisibila, asadar legea care nu i-a permis lui Liviu Dragnea sa ramana in Guvern ramane in aceeasi forma. Cu alte cuvinte, cei care sunt condamnati penal nu au voie sa aiba functii in Guvern.

Decizia a fost luata de Curtea Constitutionala la capatul a cinci luni de dezbatere. Astfel, judecatorii au decis ca Legea „fara penali in Guvern” sa ramana in aceeasi forma. A respinge ca inadmisibil inseamna, de fapt, a evita o discutie autentica pe fond. Daca CCR ar fi dat un verdict favorabil lui Liviu Dragnea, asta ar fi insemnat o catastrofa din punct de vedere a imaginii pentru aceasta institutie.

Valer Dorneanu spunea, recent, ca aceasta este cea mai grea solutie pe care judecatorii CCR o trebuit sa o dea pana acum, mai ales intr-un context mediatic extrem de tensionat.

Legea 90/2001 ramane in picioare, insa nimic nu-l impiedica pe Liviu Dragnea sa candideze la Presedintie, spre exemplu, atata timp cat va fi investit de votul popular.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.