Ce mancam in 2020? Tendinte in gastronomie: De la alimentele probiotice pana la preparatele proaspete de acasa

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 28, 2019 22:26

Ce mancam in 2020? Tendinte in gastronomie: De la alimentele probiotice pana la preparatele proaspete de acasa

La fel ca toate industriile, cea gastronomica este si ea in continua schimbare, oamenii focusandu-se de aceasta data mai degraba pe mancare sanatoasa si gatita acasa. De la alimentele probiotice pana la produsele organice si cele mai putin dulci, cam acestea sunt tendintele in alimentatie in anul 2020.

Iata cinci tendinte alimentare pentru 2020.

Alimente probiotice

Nu poate fi ignorata importanta unui sistem digestiv bun pentru ca intregul corp sa fie sanatos. Iar alimentele probiotice ne va ajuta sa avem un sistem digestiv bun. Alimente precum iaurtul, casul sau kefirul vor fi tot mai mult in atentia oamenilor. Datorita popularitatii lor in crestere, probioticele se vor regasi si in restaurante, nu doar pe rafturile supermarketurilor.

Mancare organica

Piata produselor ecologice asista la o crestere considerabila in ultima perioada, iar rapoartele sugereaza ca alimentele ecologice sunt viitorul industriei alimentare.  Alimentele ecologice au un beneficiu sustinut pentru sanatate, iar consumul lor este in crestere. Restaurantele ecologice ar putea fi urmatoarea industrie pe piata europeana, ceea ce va insemna o schimbare de paradigma in modul in care produsele alimentare sunt preparate si consumate. 

Produse mai putin dulci

Oamenii sunt constienti de efectele nocive ale zaharului, care este unul dintre factorii favorizanti al mai multor boli, inclusiv mortale. Anul 2020 va fi al alimentelor cu mai putin zahar. Oamenii aleg sa opteze pentru un stil de viata mai sanatos prin reducerea sau omiterea produselor zaharoase, iar tendinta de a taia de pe lista alimentele dulci va inregistra un avant in 2020. Inlocuirea zaharului va fi facuta cu sucuri de fructe precum rodie, mere, portocale sau ananas.

Faina alternativa

Anul 2020 este probabil sa aduca in atentie faina de fructe sau legume pe piata alimentara. In timp ce locuitorii marilor orase sunt in cautarea unor optiuni mai sanatoase pentru a inlocui o dieta dominanta de produse de panificatie, multe optiuni alternative sanatoase folosite in bucataria traditionala pe vremuri ar putea fi folosita acum cu succes.

Gatitul acasa

Va creste tendinta de a gati acasa, in detrimentul semipreparatelor. Acest lucru ne va face mai sanatosi si va oferi prospetimea alimentelor preparate. Fie ca este vorba de cosul pentru micul dejun, de pranz sau de mancarea servita la petrecerile facute acasa, totul va fi servit proaspat in 2020.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.