Ce pret are un buletin fals romanesc. Povestea unui irakian care a dat 4.700 de euro pentru o carte de identitate falsa

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 30, 2015 16:30

Ce pret are un buletin fals romanesc. Povestea unui irakian care a dat 4.700 de euro pentru o carte de identitate falsa

Un buletin fals românesc costa cam 4.700 de euro. Un irakian care a plătit acesti bani şi a încercat să-l folosească a avut insa o surpriză neplăcută. Un tânăr din Irak este cercetat penal după ce a fost prins la frontiera cu Ungaria, în vama Nădlac, încercând să iasă din ţară cu o carte de identitate românească falsă, pentru care ar fi plătit 4.700 de euro, şoferul român care l-a transportat fiind şi el cercetat pentru trafic de migranţi.

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Poliţia de Frontieră Arad, un irakian de 24 de ani a fost prins în Vama Nădlac legitimându-se, la ieşirea din ţară, cu o carte de identitate falsă.

Irakianul călătorea în maşina unui român de 39 de ani, din Ilfov, iar documentul de identitate prezentat era românesc, însă, conform poliţiştilor de frontieră, nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond al unuia autentic.

Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru verificări, afându-se identitatea reală a irakianului, care este posesor al unui permis de şedere în România.

Tânărul a declarat că şi-a procurat documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, contra sumei de 4.700 euro, deoarece intenţiona să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. El este cercetat penal în stare de libertate pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Totodată, şoferul român este cercetat pentru trafic de migranţi.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.