CHISINAU: Fostul ministru al sanatatii Andrei Usatii si mai multi sefi de spitale, retinuti de CNA

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 8, 2015 15:14

CHISINAU: Fostul ministru al sanatatii Andrei Usatii si mai multi sefi de spitale, retinuti de CNA

CHISINAU – Fostul ministru al sanatatii din Republica Moldova, Andrei Usatii, precum si mai multi sefi de spitale de la Chisinau, au fost retinuti, miercuri, pentru 72 de ore, intr-un dosar de coruptie ce vizeaza achizitiile publice in sistemul medical.

Potrivit Radio Europa Libera, care citeaza presa locala, ofiterii anticoruptie i-au retinut, tot pentru 72 de ore, pe directorul Centrului National de Medicina Urgenta, Gheorghe Ciobanu, pe seful Agentiei Medicamentului, Alexandru Coman, si pe directorul Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu.

Vezi si: Republica Moldova, lectia Ucraina si minciuna neutralitatii din Constitutia Moldovei

Printre cei retinuti ar fi si seful Institutului Oncologic, directorul Centrului Republican de Diagnostica Medicala, precum si un vicedirector al Departamentului Institutii Penitenciare.

In dimineata zilei de miercuri, 8 aprilie, CNA a initiat perchezitii in mai multe institutii medicale de nivel republican, dar si la MAI si Penitenciare, intr-un dosar penal in legartura cu licitatiile pentru procurarea de echipamente medicale si consumabile. Potrivit oficialilor de la CNA, suma presupuselor prejudicii ar fi de mai multe milioane de lei.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.