Hot Week


 Breaking News

CLASA PREGATITOARE 2014-2015. Etapa a doua a inscrierilor

CLASA PREGATITOARE 2014-2015. Etapa a doua a inscrierilor
martie 26
07:45 2014

A inceput a doua etapa a inscrierilor in clasa pregatitoare 2014-2015. Ministerul Educației Naționale (MEN) informeaza, intr-un comunicat de presa transmis HotWeek, ca a centralizat situația cererilor de înscriere în clasa pregătitoare în cea de-a doua etapă, care a debutat marți, 25 martie.

De precizat ca etapa a doua a inscrierilor in clasa I are loc in perioada 25 martie-4 aprilie 2014. Inscrierea se face prin depunerea cererii-tip la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa. Urmeaza validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant aflata pe prima pozitie in optiunile privind inscrierea copiilor.

In data de 11 aprilie 2014 va avea loc afisarea la fiecare scoala a listelor finale cu copiii inscrisi in clasa pregatitoare.

In intervalul 14-18 aprilie 2014 va avea loc centralizarea si solutionarea de catre inspectoratul scolar a cererilor parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.

Date MEN privind a doua etapa de inscriere

Până la ora 20.00, s-au înregistrat 2.355 de cereri, dintre care 2.174 (92,3%) de cereri cu o singură opțiune, 73 (3,1%) de cereri cu două opțiuni și alte 108 (4,6%) cereri cu trei opțiuni.

Dintre cele 1.320 de cereri respinse în prima etapă de înscriere, au fost redepuse, până în prezent, 222. Depunerea cererilor de înscriere se va finaliza în data de 4 aprilie, urmând ca pe 11 aprilie fiecare unitate de învățământ să afișeze rezultatele privind repartizarea elevilor.

Până pe data de 18 aprilie inspectoratele școlare județene/al municipiului București sunt obligate să soluționeze toate situațiile nerezolvate la încheierea celei de-a doua etape.


0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Nu sunt comentarii, doriți să adăugați unul?

Lasa un comentariu

Lăsaţi un comentariu…

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica

Social

Life

Sport

Economie

Externe

Turism

IT/Stiinta

Stiri locale

Examene

Infotrafic

Comunicate

Horoscop

Citate – Bancuri

Muzica

Filme

Versuri