CLASA ZERO 2015: INSCRIERILE IN CLASA ZERO – PREGATITOARE 2015-2016 INCEP IN 16 FEBRUARIE

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 29, 2015 13:46

CLASA ZERO 2015: INSCRIERILE IN CLASA ZERO – PREGATITOARE 2015-2016 INCEP IN 16 FEBRUARIE

INSCRIERE CLASA ZERO, ANUL SCOLAR 2015 – 2016: Clasa zero o ia de la zero. Teoretic, inscrierea ar fi trebuit sa inceapa deja, insa directorii si parintii nu stiau nimic, zilele trecute, despre inscrierile in clasa pregatitoare. Ministrul Educatiei s-a mobilizat abia dupa sesizarile facute de presa. Astfel, inscrierile in clasa zero vor incepe peste circa doua saptamani, mai exact in data de 16 februarie 2015. Ministerul Educatiei a scos in graba regulile pentru inscrierea in clasa zero si le-a postat pe site-ul institutiei in dezbatere publica. Potrivit proiectului MEN, in 16 februarie parintii vor trebui sa completeze cererea de inscriere in clasa pregatitoare.

INSCRIERE CLASA ZERO, ANUL SCOLAR 2015 – 2016: Proiectul ii nemultumeste pe parinti. „Este ciudat. Deja suntem al patrulea an de cand s-a introdus clasa, in mod normal ar trebui sa fie gata totul”, spune un parinte.

INSCRIERE CLASA ZERO, ANUL SCOLAR 2015 – 2016: Potrivit proiectului, vizele de flotant fac diferenta la inscrierea in clasa pregatitoare. Mai mult, vor fi doar doua etape de inscriere, nu trei sau patru cate au fost in anii trecuti.

HotWeek.ro iti recomanda si: SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2015. Clasa a 8-a sustine SIMULAREA la EVALUAREA NATIONALA intre 23 si 25 FEBRUARIE 2015

Potrivit proiectul de calendar publicat de Ministerul Educaţiei, în perioada 16 februarie – 6 martie 2015 are loc completarea de către părinţi a cererilor-tip de înscriere. Pe 9 martie 2015 are loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

Pe data de 9 februarie 2015, şcolile trebuie să afişeze circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare, dacă există „posibilitatea organizării procesului de învăţământ în cadrul unei grădiniţe aflate în structura şcolii sau în consorţiu cu şcoala”, dacă şcoala organizează programul „Şcoală după scoală” şi fotografii cu clasele pregătitoare.

Tot pe 9 februarie, şcolile trebuie să afişeze programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, în cazurile solicitate de părinţi, precum şi criteriile specifice de departajare elaborate de şcoală şi lista documentelor prin care părinţii să dovedească îndeplinirea criteriilor specifice de departajare.

În perioada 11-20 februarie 2015, şcolile care au clase pregătitoare sunt obligate să organizeze”Ziua porţilor deschise”, în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaşiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.

În perioada 10 februarie-4 martie 2015 este prevăzută realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor, acolo unde este cazul. Rezultatul evaluării trebuie comunicat părinţilor până pe 5 martie, în scris.

Pe 16 februarie începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. În perioada 16 februarie- 6 martie 2015 are loc completarea de către părinţi, online sau la şcoala la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere, potrivit proiectului publicta de Ministerul Educaţiei. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învţământ la care solicită înscrierea copiilor se face zilnic, în intervalul orar 8:00-20:00 (luni-vineri), respectiv 8:00-13:00 (sâmbăta). Depunerea şi validarea cererilor-tip de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala specială.

Pe 9 martie 2015 are loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinti au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

În intervalul 10 – 12 martie 2015 are loc „admiterea sau respingerea cererilor” de înscriere în clasa pregătitoare într-o altă şcoală decât cea de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor se face prin aplicarea criteriilor generale şi specifice de departajare.

Pe 13 martie 2015 are loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsa de locuri şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie.

Pe 13-14 martie 2015, şcolile afişează lista cu copiii înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

Pe 16 martie 2015 începea doua etapa de înscriere în clasa pregătitoare – Procedura de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul şcolar, este afişată la sediul şcolilor şi pe site-ul inspectoratului

În peroada 17-27 martie 2015, părinţii care nu şi-au înscris copiii în prima etapă trebuie să depună cererea-tip de înscriere la secretariatul şcolii aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua

În perioada 30 martie-2 aprilie 2015, şcolile procesează cererile, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile

3 aprilie 2015 – Afişarea la fiecare şcoală a listelor finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare

În intervalul 7-10 aprilie 2015, soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo şcoală.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.