CNAIR a demarat procedurile pentru licitatia centurii Capitalei care va lega A1 cu A2

Delia Ion
By Delia Ion iulie 6, 2017 11:19

CNAIR a demarat procedurile pentru licitatia centurii Capitalei care va lega A1 cu A2

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Ministerul Transporturilor a inceput procedurile pentru organizarea unei licitatii privind executarea centurii de Sud a Bucurestiului. CNAIR a transmis site-ului de licitatii publice anuntul prin care firmele interesate sunt invitate sa participe la procedura de achizitie publica privind proiectarea si executia centurii de Sud a Bucurestiului care va face legatura intre autostrazile A1 si A2 si care va avea regim de autostrada.

Aceasta centura va fi proiectata astfel incat sa descongestioneze traficul din zona de sud a Capitalei si se va intinde pe o lungime de 52 de kilometri. Licitatia ar urma sa aiba loc peste minim trei luni, perioada in care se vor depune ofertele din partea companiilor interesate de acest proiect.

„In valoare de aproximativ 580 de milioane de euro, acest proiect va permite descongestionarea circulatiei in zona de Sud a Bucurestiului si va asigura traficul rutier de tranzit. Proiectarea acestui segment de autostrada ar urma sa dureze 12 luni, iar executia 30 de luni, dupa atribuirea contractului. Termenul limita pentru depunerea ofertelor va fi de aproximativ trei luni”, a precizat CNAIR.

Proiectul postat astazi in SEAP face parte din noul inel de centura a Capitalei (Ringul 0) si va fi similar proiectelor destinate fluidizarii circulatiei in zona metropolelor europene.

Acest proiect, diferit de centura existenta a Capitalei, face parte din Master Planul General de Transport si urmeaza sa fie finantat prin POIM 2014-2020.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.