Coalitia PSD-ALDE decide echipa de ministri care va forma Guvernul Tudose

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iunie 27, 2017 11:04

Coalitia PSD-ALDE decide echipa de ministri care va forma Guvernul Tudose

Coalitia PSD-ALDE decide, astazi si maine, echipa de ministri care va forma Guvernul condus de Mihai Tudose. Asta dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti decretul prin care social-democratul Mihai Tudose este oficial desemnat candidat la functia de premier, transmite Administratia Prezidentiala intr-un comunicat transmis presei.

Intre timp, coalitia PSD-ALDE lucreaza la formarea noului Guvern condus de Mihai Tudose, echipa de ministri urmand a fi decisa oficial miercuri.

Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat se va intruni miercuri, de la ora 12.30, pentru a decide asupra echipei de ministri a cabinetului Mihai Tudose. Anterior existasera informatii ca sedinta conducerii PSD ar fi putut avea loc marti, pentru a se grabi procedura de instalare la Palatul Victoria a viitorului Executiv.

Palatul Cotroceni a transmis: “Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat marti, 27 iunie a.c., decretul privind desemnarea domnului Mihai Tudose in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata”.

Presa internationala a scris despre desemnarea lui Mihai Tudose in functia de premier, notand ca astfel se prefigureaza o solutie rapida la criza politica din Romania, ce risca sa submineze increderea investitorilor.

Iohannis a semnat decretul prin care Mihai Tudose este oficial desemnat candidat la functia de premier

Mihai Tudose a fost desemnat premier de presedintele Iohannis, dupa consultari: Trebuie sa avem repede un guvern!

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.