Cod Rosu de viscol in Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Ialomita si Calarasi

Delia Ion
By Delia Ion ianuarie 6, 2017 12:16

Cod Rosu de viscol in Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Ialomita si Calarasi

Administratia Nationala de Meteorlogie (ANM) a emis Codul Rosu de viscol pentru judetele Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Ialomita si Calarasi, valabil pana la ora 13.00. In zonele mentionate rafalele de vant vor depasi 85 km/h, dupa ce noaptea trecuta s-au inregistrat ninsori puternice mai ales in sud-estul tarii.

Potrivit lui Dinu Mărășoiu, meteorolog de serviciu la ANM, in zonele vizate se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero.

După ninsorile puternice de noaptea trecută din Sud-Estul țării, inclusiv București, autoritățile au decis închiderea autostrăzii București-Constanța, precum și mai multe drumuri naţionale şi judeţene din Constanţa, Călăraşi, Ialomița şi Brăila. De asemenea CFR Călători a anulat 40 de curse InterRegio, printre care ruta Bucureşti Nord – Constanţa și două curse InterRegio pe ruta Bucureşti Nord – Slobozia Veche. Este vorba despre cursele IR 1581 şi IR 1587 București-Constanța, care pleacă vineri 6 ianuarie din Bucureşti la orele 7:30, respectiv 16:00. Celelalte două sunt IR 1582 şi IR 1588, care pleacă din Constanţa la orele 13:00, respectiv 19:00.

CFR Călători a anunţat că va introduce locomotive diesel pe anumite rute, care pot opera în cazul în care va ceda linia de alimentare cu energie electrică. ”De pe ruta Medgidia-Tulcea au fost retrase automotoarele şi introduse locomotive diesel cu vagoane şi pluguri întărite. De asemenea, ne-am organizat cu locomotive diesel şi în alte locaţii feroviare, în situaţia în care circulaţia cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar staţiile de preîncălzit vagoane funcţionează la parametri normali. Au fost pregătite locomotive diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă”, se arată în comunicatul companiei.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunțat că unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care punctual pot ajunge sau depăși o oră, dar nu există curse aeriene anulate.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.