Comitetul Executiv al PSD a validat lista candidatilor pentru functiile de conducere din partid

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 9, 2018 21:55

Comitetul Executiv al PSD a validat lista candidatilor pentru functiile de conducere din partid

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD a validat, astăzi, lista candidaților pentru funcţiile de conducere din partid. 24 de membri social-democrati vor cere votul colegilor în Congresul de sambata, 10 martie.

Ecaterina Andronescu, Nicolae Bănicioiu şi Viorica Dăncilă candidează pentru funcţia de preşedinte executiv, în timp ce pentru funcţia de secretar general candidează actualul secretar general, Marian Neacşu, dar şi secretarul general adjunct al partidului Codrin Ştefănescu. Sâmbătă vor fi aleși și cei 16 vicepreședinți, jumătate urmând a fi bărbați și jumătate femei.

Citeste si: Congres PSD. Codrin Stefanescu anunta declaratii „absolut convingatoare” despre situatia in care se afla partidul

Danca, PNL: Liderii PSD si Guvernul Dancila, preocupati doar de luptele interne, sunt total dezinteresati de problemele romanilor

Mai mulţi membri PSD au contestat noua variantă prin care vicepreşedinţii vor fi aleşi câte doi pe regiune. Alții au spus că nu este oportun acum un congres în care să fie alegeri.

“Procedura după care se vor desfăşura alegerile la congres a fost votată cu mare majoritate în şedinţa Comitetului Executiv. Văd că se concrentrează pe proiectul de ţară, dar startul proiectului va fi prezentat la congres. (…) Dacă nu suntem de acord cu nişte alegeri de ce candidăm”, s-a întrebat, retoric, Liviu Dragnea.

Președintele PSD a anunțat că după congresul de sâmbata, va fi convocat Consiliul Național al PSD și va propune ca Niculae Bădălău să dețină funcția de președinte al acestui consiliu.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.