Congres PSD: Termenul de depunere a candidaturilor expira astazi, la ora 16.00

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 8, 2018 11:10

Congres PSD: Termenul de depunere a candidaturilor expira astazi, la ora 16.00

Termenul de depunere a candidaturilor pentru Congresul PSD expira joi, la ora 16:00. Majoritatea organizatiilor judetene ale PSD si-au desemnat candidatii pentru functiile de conducere din partid, care vor fi votati la Congresul Extraordinar din 10 martie. Lista celor care si-au depus candidatura va fi validata vineri, in cadrul unei sedinte a Comitetului Executiv National, noteaza hotnews.ro.  

La Congresul Extraordinar al PSD vor avea loc alegeri pentru 16 posturi de vicepresedinti – opt pentru femei, opt pentru barbati – pentru functia de secretar general al partidului, detinuta in prezent de Marian Neacsu, si functia de presedinte executiv, detinuta acum de Niculae Badalau.

Pentru functia de presedinte executiv, un anunt ferm este cel al organizatiei regionale Bucuresti – Ilfov, referitor la sustinerea Vioricai Dancila, in pofida faptului ca aceasta declara in urma cu aproximativ doua saptamani ca nu va candida la o functie la Congres, argumentul sau fiind acela ca functia de prim-ministru ii ocupa foarte mult timp si trebuie sa se implice foarte mult, iar o functie in partid ar presupune sa faca si acolo munca in plus. Cu toate acestea, sprijinul exprimat de catre Gabriela Firea, care a descris-o drept o persoana cu reale calitati de lider, diplomata si empatica, s-ar putea sa o determine sa isi asume o candidatura.

Pentru postul de presedinte executiv si-a inregistrat candidatura si Nicolae Banicioiu, desi acesta nu a respectat conditia impusa de partid, de a avea semnatura organizatiei din care face parte pentru a putea candida, insa el a declarat ca isi va completa dosarul joi.

Conform Statutului PSD, Congresul extraordinar se convoaca la solicitarea Comitetului Executiv National, a Grupurilor Parlamentare ale PSD din cele doua Camere sau a cel putin 16 organizatii judetene / de sector ale PSD.

Congresul Extraordinar al PSD este alcatuit din delegati alesi de catre Conferintele extraordinare ale organizatiilor judetene si a municipiului Bucuresti, conform Normei de reprezentare prevazuta in statut.

Sursa: hotnews.ro

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.