Cum va fi vremea joi si vineri: Valorile termice cresc in toata tara

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 7, 2016 22:13

Cum va fi vremea joi si vineri: Valorile termice cresc in toata tara

Vremea se incalzeste in cea mai mare parte a tarii, potrivit ultimelor date publicate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Temperaturile vor fi in crestere in cea mai mare parte a tarii, in special in nord-est, dar vor mai fi innorari temporare in regiunile nordice, estice si centrale.

Joi, cerul va prezenta innorari temporare in regiunile nordice, estice si centrale. Va ploua slab, local in Moldova, iar noaptea, izolat, posibil si in Maramures, nordul Dobrogei si al Munteniei.

La munte, in special a Carpatilor Orientali, pe arii restranse, vor fi precipitatii slabe, mai ales sub forma de ninsoare. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, unde pe creste va fi tare, dar si in sud-est si cu totul izolat in rest.

Temperaturile maxime vor avea valori de la -4…-3 grade in estul Transilvaniei, pana in jurul a 8 grade in vestul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse intre -13 grade in depresiuni si 3 grade in nord-est. Dimineata si noaptea, pe arii restranse, va fi ceata asociata cu depunere de chiciura.

Vineri, valorile termice vor continua sa creasca, in special in regiunile extracarpatice, unde temperaturile vor fi mai ridicate decat mediile multianuale specifice acestei perioade. Valorile maxime se vor incadra, in general, intre 3 si 13 grade, iar cele minime intre -5 si 5 grade, izolat mai scazute in Transilvania.

Cerul va fi mai mult noros in Moldova, estul Transilvaniei si Maramures si va prezenta innorari temporare in celelalte regiuni. Vor fi precipitatii slabe, pe arii restranse, sub forma de ploaie in regiunile nordice, estice si sud-estice si mai ales sub forma de lapovita si ninsoare la munte.

Cu totul izolat vor mai fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, indeosebi pe creste, dar temporar si pe arii restranse, si in sudul si in estul tarii. Pe spatii mici, in zonele joase de relief, va fi ceata.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.