CCR discuta sesizarile formulate de Iohannis si PNL pe Legea privind Codul Administrativ
Breaking NewsPolitica

Curtea Constitutionala a amanat pentru septembrie dezbaterea pe Codul de procedura penala si Legile Justitiei

Curtea Constituțională a amânat, miercuri, dezbaterea pe sesizările PNL, USR și a ÎCCJ asupra modificării Codului de procedură penală, pentru data de 25 septembrie, a anunțat președintele Curții, Valer Dorneanu. La aceeași dată, plenul Curții va dezbate și sesizarea președintelui Klaus Iohannis pe aceeași inițiativă.

De asemenea, CCR a amânat pentru luna septembrie pronunțarea asupra obiecțiilor de neconstituționalitate formulate de Opoziție, ÎCCJ și Klaus Iohannis legată de proiectele care modifică Legile Justiției, a anunțat Valer Dorneanu.

Astfel, plenul Curții Constituționale va dezbate în septembrie sesizarea PNL și USR asupra modificării Legii 303/2004 privind statutul magistraților, a obiecției ÎCCJ și a partidelor din Opoziție la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară și a obiecției președintelui Klaus Iohannis la Legea 317/2004 privind organizarea CSM.

PNL şi USR au anunţat în 21 iunie că au sesizat Curtea Constituţională cu privire la proiectul de lege prin care s-a modificat Codul de procedură penală. Deputatul PNL Ioan Cupşa spunea că sesizarea are în vedere peste 50 de articole neconstituţionale, unele dintre ele fiind neclare sau aproape de necitit, iar alte peste 20 de texte din lege “vădesc un paralelism legislativ”. La rândul său, deputatul USR Stelian Ion spunea că decizia CCR pe acest proiect de lege va fi una dintre cele mai aşteptate, fiind ocazia prin care să li se “taie avântul acestor persoane care doresc să încurajeze infracţiunile şi doresc să îi avantajeze pe infractori”.

“Sesizăm CCR privind legea de modificare a Codului de procedură penală. Această lege este o adevărată lege a favorizării infractorului, pentru că prin sutele de amendamente pe care le-au formulat cei din PSD-ALDE şi pe care le-au trecut nu veţi găsi nici măcar un amendament care să arate că se preocupă în vreun fel de protejarea drepturilor şi libertăţilor legitime ale tuturor cetăţenilor de bună credinţă. Critica noastră este una întemeiată (…) Sunt peste 50 de articole care sunt neconstituţionale în forma în care au fost adoptate, sunt neclare, unele dintre ele aproape de necitit. În egală măsură, există cel puţin 25-26 de texte normative care sunt contrarii sau care vădesc un paralelism legislativ sau încalcă legea, cea care reglementează felul în care ar trebui ca noi, cei de aici din Parlament, să legiferăm. Ceea ce se întâmplă este de o gravitate fără precedent. Se pare că îi preocupă în exclusivitate soarta infractorilor din această ţară”, declara Ioan Cupşa.

Totodată, deputatul USR Stelian Ion spunea că decizia Curţii pe acest proiect de lege va fi una dintre cele mai aşteptate, pentru că CCR are ocazia să “taie avântul acestor persoane care doresc să încurajeze infracţiunile şi doresc să îi avantajeze pe infractori”.

Articole asemănătoare

Ponta, dupa demisia lui Radu Mazare din PSD: Cine mai are curaj sa vorbeasca la telefoane?!

Corina Alexandru

Italia ia masuri drastice: Toate activitatile comerciale sunt inchise, raman deschise doar farmaciile si magazinele

Lucy Ionesco

Sociologul Codrin Scutaru: Politica trebuie sa se reinventeze. Romanii isi doresc in politica profesionisti corecti

Lucy Ionesco