Curtea Europeana de Justitie a stabilit ca Marea Britanie are dreptul sa revina in mod unilateral asupra deciziei de a parasi UE

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 10, 2018 12:18

Curtea Europeana de Justitie a stabilit ca Marea Britanie are dreptul sa revina in mod unilateral asupra deciziei de a parasi UE

Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a stabilit luni ca Regatul Unit are dreptul sa revina in mod unilateral asupra deciziei de a parasi Uniunea Europeana (UE), fara ca macar sa consulte celelalte state membre UE, relateaza Reuters. 

Intr-o hotarare pronuntata cu o zi inaintea votului prevazut marti in Camera Comunelor asupra poriectului acordului Brexitului, CJUE afirma ca ”Regatul Unit este liber sa revoce in mod unilateral notificarea intentiei sale de a se retrage din UE”.

Marea Britanie nu doreste sa ramana in UE, iar Brexitul va avea loc in nopatea de 29 martie 2019, a reactionat secretarul de stat britanic al Mediului Michael Gove dupa ce CJUE a pronuntat hotararea.

Aceasta hotarare este conforma cu avizul emis saptamana trecuta de avocatul general al Curtii.

Acest aviz a consolidat sperantele opozantilor britanici ai Brexitului cu privire la organizarea unui nou referendum care sa impiedice plecarea regatului din Uniune.

Premierul Theresa May se confrunta cu o opozitie puternica in Parlament fata de acordul Brexitului pe care l-a incheiat cu Bruxellesul, iar multi se asteapta ca Parlamentul sa respinga textul, inainte ca sefa Guvernului sa participe joi la un summit european la Bruxelles.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.