Daniel Barbu si-a dat demisia din functia de Minstru al Culturii

Bogdan
By Bogdan decembrie 12, 2013 18:14

Daniel Barbu si-a dat demisia din functia de Minstru al Culturii

Daniel Barbu si-a data demisia din functia de ministru al Culturii dupa scandalul pornit in aceasta saptamana, dupa declaratia data de demintar referitor la fondurile de prevenire si combatere HIV/SIDA.

Informatia a fost confirmata de premierul Victor Ponta, cu precizarea ca demisia va fi transmisa catre Presedintie doar in momentul in care se va cunoaste un nume cert care va urma sa ocupe scaunul ministerial.

Ponta a tinut sa explice ca a luat aceasta masura in contextul in care isi doreste ca perioada sarbatorilor de iarna sa nu aduca cu sine si blocaje financiare in minister.

Daniel Barbu a participat duminica la o serie de manifestari denumite SpectActor de la Teatrul National din Craiova, la finalul carora a facut declaratia nefericita care a declansat scandalul finalizat joi, prin demisia ministrului:

“La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu
la doi.
Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu inteleg. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate”, a spus Daniel Barbu.

Sursa foto: realitatea.net

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.