Daniel Constantin, ALDE: Nu vom reusi sa ne dezvoltam atat timp cat ura si dezbinarea vor ramane principiile care guverneaza societatea

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 25, 2017 16:13

Daniel Constantin, ALDE: Nu vom reusi sa ne dezvoltam atat timp cat ura si dezbinarea vor ramane principiile care guverneaza societatea

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a adresat un mesaj cu ocazia aniversarii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Constantin subliniaza importanta acestui moment in istoria poporului roman si sustine necesitatea unui nou proiect national major, care sa uneasca toate energiile din societate.

„In 1859 a inceput procesul de modernizare a Romaniei, in urma unor decizii curajoase a cetatenilor celor doua principate. A fost nevoie de masuri curajoase, de consens pentru a atinge un ideal maret al poporului roman.
Situatia de astazi seamana foarte mult cu ce s-a intamplat in urma cu 158 de ani. Astazi, Romania si poporul roman au nevoie mai mult ca oricand de un nou proiect national, de un ideal comun si de principii care sa uneasca si nu sa dezbine natiunea noastra. Lectiile istoriei sunt importante, mai ales acum, cand Romania este singura zona de securitate si stabilitate a Europei de Est.

Convingerea mea si a colegilor din ALDE este ca marele proiect national de care Romania are nevoie vine din energia fiecaruia dintre noi, din dorinta fiecarui roman pentru binele tarii noastre. Trebuie sa respectam valorile fundamentale, drepturile si libertatile cetatenesti. Vom milita pentru principii de guvernare economica solida si responsabila, pentru ca natiunile se dezvolta numai datorita oamenilor, iar societatile au nevoie de resurse considerabile si sustenabile.

Insa nu vom reusi niciodata sa facem pasii necesari in directia dezvoltarii si progresului national, atat timp cat ura si dezbinarea vor ramane principiile care guverneaza societatea romaneasca.

Ziua de 24 ianuarie trebuie sa fie un moment de reflectie pentru fiecare dintre noi, cetateni, institutii sau politicieni. Sa privim adanc in constiinta noastra si sa gasim calea dreapta pentru viitorul Romaniei”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.