Darius Valcov a plagiat un sfert din teza de doctorat in finante fara sa indice vreo sursa, sustine ASE

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota octombrie 21, 2019 12:00
Warning: A non-numeric value encountered in /home3/hotweek/public_html/wp-content/themes/allegro-theme/functions/other.php on line 93

Darius Valcov a plagiat un sfert din teza de doctorat in finante fara sa indice vreo sursa, sustine ASE

Darius Valcov a plagiat un sfert din teza de doctorat in finante fara sa indice vreo sursa, a decis Comisia de Etica si Deontologie Profesionala de la Academia de Studii Economice (ASE). Rectorul ASE, Nicolae Istudor a declarat, luni, ca propune retragerea titlului de doctor al fostului ministru.

Comisia de Etica si Deontologie Profesionala (CEDP) a Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE) a analizat sesizarea de suspiciune de plagiat pentru teza de doctorat a lui Darius Valcov.

„A fost constituita o comisie tehnica, a analizat, a terminat raportul si l-a trimis la Minister. Propunerea ASE este de retragere a titlului”, a declarat rectorul ASE, Nicolae Istudor, pentru Mediafax.

Concluzia, potrivit raportului, a fost ca teza cuprinde o proportie ridicata de preluari de fragmente de text apartinand altor autori, „de cele mai multe ori cu reformulari relativ minore (inversiuni de cuvinte, utilizari ale unor sinonime, trunchieri ale unor fraze, adaugiri de cuvinte)”.

“49,72 pagini, reprezentand 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, asa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la data sustinerii publice a tezei de doctorat”, se arata in raportul Comisiei de Etica a ASE, scrie Ziare.com.

Decizia de plagiat a fost luata in data de 26 iulie 2019 de catre toti cei 11 membri prezenti, insa abia la finalul saptamanii trecute a fost facuta publica pe site-ul ASE.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.