Decanul UMF Iasi a discutat despre activitatea facultatilor de Medicina din Romania in relatia cu spitalele

Delia Ion
By Delia Ion noiembrie 3, 2016 12:16

Decanul UMF Iasi a discutat despre activitatea facultatilor de Medicina din Romania in relatia cu spitalele

Decanii faculţătilor de medicină din toată ţara s-au intâlnit la Cluj, la sfârşitul lunii octombrie, la o conferinţă de profil desfaşurată la Cluj. Universitatea de Medicina şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi a fost reprezentata la Conferința Asociației Decanilor Facultăților de Medicină din Romania (ADFMR) de prorectorul Doina Azoicăi și de catre decanul Lăcrămioara Ionela Şerban. Conferinta a ajuns la a saptea editie si a avut loc in perioaa 27-28 octombrie 2016, la Cluj-Napoca.

În cadrul acestei conferinţe au fost prezenţi 30 de participanți, decanii Facultăţilor de Medicină din România şi Republica Moldova, prodecani dar şi invitaţi onorifici: Prof. Univ. Dr. Doina Azoicăi, UMF Iaşi, Prof. Univ. Dr. Marius Raica – Rector UMF Timişoara, Prof.dr. Klara Brainzaniuc, UMF Tg.Mureş. Doamna Prof. Univ. Dr. Doina Azoicăi este Decan onorific, deţinând funcţia de Președinte al ADFMR în intervalul 2011-1015.

La eveniment au fost discutate şi prezentate aspecte importante pentru activitatea Facultăţilor de Medicină din România cum ar fi: cadrul actual legal al relaţiei Facultăţi – Spitale universitare sau propunerile de modificări ale standardelor ARACIS.

Vezi si: REZIDENTIAT 2016. Locuri si posturi la UMF Iasi pentru concursul de Rezidentiat

S-au alcătuit grupuri de lucru pentru optimizarea standardelor ARACIS, iar pentru învățământul de licență, responsabil este Decanul Facultăţii de Medicină, UMF Iași, Prof. Univ. Dr. Lăcrămioara Ionela Şerban. Prof. Univ. Dr. Doina Azoicăi a prezentat etapele care trebuie urmate pentru derularea Proiectului de Responsabilitate Socială a Facultăţilor de Medicină din România şi Republica Moldova care a fost lansat de UMF Iaşi în anul 2015.

Concluzia acestei reuniuni naţionale este că ADFMR reprezintă o structură care poate transmite opinia tuturor facultăţilor de medicină din România iar puterea deciziilor stabilite împreună este mult mai eficientă în creşterea calităţii învăţământului medical.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.