Donald Trump solicita o interventie a Chinei impotriva Coreei de Nord

Delia Ion
By Delia Ion iulie 4, 2017 10:29

Donald Trump solicita o interventie a Chinei impotriva Coreei de Nord

Donald Trump, presedintele Statelor Unite ale Americii, a cerut interventia Chinei pentru calmarea tensiunilor existente de mai mult timp intre Coreea de Nord, pe de-o parte, si Japonia si Coreea de Sud, de cealalta parte. Trump a postat un mesaj pe Twitter la cateva ore dupa ce Coreea de Nord a lansat o noua racheta balistica de raza medie, in cursul diminetii de marti.

„Este greu de crezut ca Japonia si Coreea de Sud vor mai suporta mult timp”, a scris presedintele american pe reteaua de socializare vrand sa sublinieze starea de ingrijorare din cele doua tari aliate ale SUA dupa o nou provocare venita dinspre Phenian.

„Poate ca China va face ceva important cu privire la Coreea de Nord si va pune capat acestei absurditati o data pentru totdeauna”, afirma presedintele american in acest mesaj.

Casa Alba nu a reactionat imediat cu privire la informatii despre lansarea rachetei nord-coreene.

Pe de alta parte, racheta lansata de Coreea de Nord a zburat aproximativ 930 de kilometri, a anuntat Statul Major Interarme sud-coreean, potrivit Reuters.

Armata sud-coreeana a precizat ca nu poate confirma imediat altitudinea la care a ajuns racheta.

Coreea de Nord a lansat de la sol o singura racheta balistica, cu raza medie de actiune, care a fost urmarita timp de 37 de minute pana cand a cazut in Marea Japoniei, a anuntat Comandamentul american la Pacific, citat de Reuters.

„Comandamentul Apararii Aerospatiale a Americii de Nord (NORAD) a evaluat ca lansarea rachetei din Coreea de Nord nu a reprezentat o amenintare la adresa Americii de Nord”, se arata in acest comunicat.

Racheta a fost lansata de pe un aerodrom din apropiere Panghyon, precizeaza NORAD.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.