Dragnea ramane in inchisoare si nu mai poate formula recurs in casatie

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 21, 2020 14:02

Dragnea ramane in inchisoare si nu mai poate formula recurs in casatie

Fostul presedinte al PSD, Liviu Dragnea,  ramane in inchisoare. Magistratii instantei supreme i-au respins, marti, recursul in casatie formulat in dosarul in care a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare. Astfel, Dragnea ramane in inchisoare, este obligat la cheltuieli de judecata si nu mai poate formula recurs in casatie. 

In prezent, Liviu Dragnea este incarcerat in Penitenciarul Rahova. Decizia in cazul lui Liviu Dragnea a fost luata in unanimitate de judecatorii de la instanta suprema. Recursul in casatie a fost respins ca nefondat.

In plus, Liviu Dragnea a fost obligat sa achite cheltuielile de judecata de 200 de lei. Liviu Dragnea nu mai poate formula o actiune similara.

Fostul sef al PSD a mai formulat anul trecut o contestatie in anulare in care invoca alte motive si care a fost respinsa, de asemenea.

Liviu Dragnea a spus, saptamana trecuta, in fata magistratilor de la instanta suprema, ca a apelat la recurs in casatie deoarece de opt luni se afla in spatele gratiilor desi este nevinovat, iar procurorii au spus mai multe neadevaruri in acest dosar.

„Vreau sa ma refer la un neadevar, si anume ca eu le-am cunoscut pe Anisia si Botorogeanu, ca multe alte neadevaruri folosite de acest parchet.

Nu am initiat acest recurs doar pentru ca as fi nevinovat, pentru a iesi cu orice pret din inchisoare. Am facut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat in Penitenciar. Nu mi s-a parut normal sa platesc pentru o fapta pe care nu am comis-o. Ramane la dispozitia dumneavoastra daca voi sta nevinovat sau daca admiteti casatia. (…) Cred cu tarie in nevinovatia mea”, a spus fostul lider PSD in fata instantei supreme.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la inchisoare de trei ani si sase luni cu executare, in luna mai, in dosarul angajarilor fictive de la Directia de Protectie a Copilului Teleorman.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.