Eclipsa de soare „americana” – de Pusa Roth

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 22, 2017 19:02

Eclipsa de soare „americana” – de Pusa Roth

un articol semnat de Pusa Roth pe site-ul leviathan.ro

Mă uitam aseară la televiziuni, ca milioane de oameni ai planetei, fiindcă a fost un eveniment astronomic excepțional, așa cum a fost și cel la care am fost martori și noi, românii, cu ceva timp în urmă. Pe cel vizibil de pe teritoriul României l-am urmărit din Parcul Cișmigiu, pe acesta, așa cum am spus, la televiziuni. Nu mică mi-a fost mirarea să aflu că e eclipsă ”americană”, adică e a unui stat, nicidecum a sistemului solar, zic și eu așa, că nu știu altfel, sau, poate, a infinitei bolte cerești.

Dacă eclipsa e americană, soarele al cui este, oameni buni? E adevărat că America e, poate, cea mai mare putere a lumii, dar nu America este ”proprietara” eclipsei. În goana după senzațional, cuvintele se îngrămădesc pe ecrane, doar-doar oamenii vor rămâne gură-căscată pe postul respectiv.

Păi, nu așa se face audiență, oameni dragi! Apreciem munca voastră, ne informați, munciți enorm, știm asta, dar apreciați-vă munca și folosiți corect cuvintele. Iată, că ele, cuvintele se revoltă în mintea unuia sau altuia. Dacă nu ar fi fost titlul acesta pompos, lipsit de sens, ar fi fost extraordinar, iar efortul răsplătit cu aplauze.

Oricum, a fost extraordinar să vezi din acest colț de lume ce se întâmplă într-un alt colț de lume! Mai bine nu se scria nimic, că tot omul ar fi înțeles ce se vede. Plus comentariile, unele foarte pertinente. Stau și mă întreb și nu găsesc răspuns, așa că întreb și eu, poate îmi va răspunde cineva: dacă eclipsa e americană, prostia ce naționalitate ar avea? Remarcați ce ușor ducem în derizoriu un eveniment atât de important. Și ne mai plângem…

Articol publicat pe site-ul leviathan.ro

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.