Emisarul Michel Barnier a primit mandat de la UE pentru a incepe negocierile pentru Brexit

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 22, 2017 20:11

Emisarul Michel Barnier a primit mandat de la UE pentru a incepe negocierile pentru Brexit

Emisarul Michel Barnier a primit mandat oficial de la UE pentru a incepe negocierile pentru iesirea UK din blocul comunitar. Statele membre ale Uniunii Europene s-au reunit, luni, cu ocazia unui Consiliu al ministrilor la Bruxelles, si i-a incredintat oficial francezului Barnier conducerea negocierilor cu Londra. Ministrii de Externe din UE i-au acordat mandatul cu unanimitate de voturi, transmite ronews.co.uk.

Pe langa acordarea mandatului pentru Michel Barnier, miniştrii europeni de Externe au aprobat constituirea unui grup de lucru pentru Brexit în cadrul Consiliului Uniunii Europene, care va fi condus de către Didier Seeuws, un belgian care îl consiliază pe Donald Tusk.

De la numirea sa de către Comisia Europeană la 27 iulie 2016, la putin timp după referendumul britanic privind Brexitul, francezul Michel Barnier a străbătut cele 27 de țări ale UE, întâlnindu-se cu conducătorii acestora.

Cele 27 de state din UE au adoptat în unanimitate decizia care autorizează negocierile în temeiul articolului 50. Un mandat puternic şi clar pentru Michel Barnier„, a anunţat adjunctul lui Barnier, Sabine Weyand.

Vezi si: Marea Britanie ar putea parasi negocierile privind retragerea din UE, daca Bruxelles-ul nu renunta la „exorbitanta” suma de 100 de miliarde euro

Negocierile privind iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana sunt asteptate sa inceapa in a doua jumatate a lunii iunie, dupa alegerile generale din Marea Britanie. Barnier va purta discutii in numele celor 27 de state membre ale UE pentru urmatorii doi ani.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.