Eugen Teodorovici a fost demis din functia de consilier al premierului Mihai Tudose

Delia Ion
By Delia Ion iulie 14, 2017 20:21

Eugen Teodorovici a fost demis din functia de consilier al premierului Mihai Tudose

Eugen Teodorovici a fost demis, vineri, din functia de consilier al premierului, informeaza HotNews.ro, care citeaza surse guvernamentale. Demiterea lui Eugen Teodorovici vine dupa ce acesta a declarat ca vrea sa impoziteze Biserica Ortodoxa Romana (BOR) si a criticat alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion la Teleorman, fieful liderului PSD, Liviu Dragnea. 

In declaratiile facute aseara la Digi 24, Eugen Teodorescu a avut grija sa atinga puncte foarte sensibile pentru Guvern si pentru PSD. Teodorovici a evitat sa faca vreo declaratie cu privire la demiterea sa.

Totusi, sursele guvernamentale ar fi declarat ca Eugen Teodorovici nu a fost demis pentru declaratiile facute in legatura cu impozitarea Bisericii Ortodoxe, motivul invocat fiind acela ca face declaratii publice cu privire la politicile guvernului fara sa isi informeze superiorii ierarhici.

Eugen Teodorovici a ocupat functia de consilier onorific al premierul Mihai Tudose cinci zile lucratoare. El anuntase sambata trecuta, pe Facebook, ca va ocupa aceasta functie „doar atat timp cat propunerile pe care le va face in diferite sectoare ale economiei vor fi luate in considerare si nu vor exista ‘fantezii’ sau ‘topaieli’ fiscale”.

Fost ministru al Finantelor in Guvernul condus de Victor Ponta, Teodorovici a facut o serie de declaratii pe doua subiecte sensibile: un viitor stadion de fotbal in Alexandria, in Teleorman, si impozitarea averilor puternicei Biserici Ortodoxe Romane, aminteste hotnews.ro.

Biserica Ortodoxa ar putea fi impozitata. Consilierul premierului: BOR trebuie sa inteleaga si sa aleaga, traim in secolul XXI

Fostul ministru de Finante din Guvernul Ponta a spus, astfel, ca nu se justifica alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion de fotbal in Alexandria, judetul Teleorman. „Nu se justifica”, a spus Teodorovici, intrebat despre alocarea fondurilor, la emisiunea „In fata ta” de la Digi24. Teodorovici a precizat ca nu a discutat cu Mihai Tudose pe aceasta tema, pentru ca „decizia a fost luata de ministrul Dezvoltarii”.

Intrebat vineri cum comenteaza declaratiile legate de viitorul stadion din Alexandria, Liviu Dragnea a comentat ironic: „Daca a vorbit deja consilierul premierului, cum sa imi mai permit eu sa imi dau cu parerea?”, s-a intrebat, ironic, Dragnea.

Tot la Digi 24, Eugen Teodorovici a declarat ca va formula o propunere de impozitare a puternicei Biserici Ortodoxe Romane, afirmand ca BOR „trebuie sa inteleaga si sa aleaga” deoarece „traim in secolul XXI” si „este nevoie de bani, de foarte multi bani” la buget.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.