Explozie la un laborator din Rusia in care sunt cercetate arme biologice. Aici sunt depozitate depozitate tulpini de virusuri periculoase, inclusiv Ebola si Antrax

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 17, 2019 13:42
Warning: A non-numeric value encountered in /home3/hotweek/public_html/wp-content/themes/allegro-theme/functions/other.php on line 93

Explozie la un laborator din Rusia in care sunt cercetate arme biologice. Aici sunt depozitate depozitate tulpini de virusuri periculoase, inclusiv Ebola si Antrax

O explozie s-a produs la un laborator din regiunea rusa Siberia, unde in era sovietica au fost cercetate arme biologice, aici fiind depozitate tulpini de virusuri periculoase, inclusiv Ebola, variola, ciuma ori antrax. Explozia “unui cilindru de gaz” a provocat un incendiu intr-o cladire de beton. 

Autoritatile ruse au confirmat luni ca o explozie s-a produs in incinta Centrului de cercetare de Virologie si Biotehnologie de langa Novosibirsk, un laborator din era sovietica unde sunt depozitate mostre de virusuri, informeaza Forbes.

Centrul de cercetare, care poarta numele Vector, este unul din doar doua locuri din lume unde sunt stocate mostre de variola, celalalt fiind Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, in Atlanta, SUA.

Presa rusa a relatat ca echipele de interventie au reactionat cu rapiditate, insa “situatia a fost rapid actualizata de la o urgenta ordinara la un incident major”.

Autoritatile au transmis ca incendiul a fost “eliminat” intr-o zona in care “nu erau depozitate mostre biologice”, precizand ca “o persoana a fost ranita si cladirea nu a fost avariata”.

Directorul institutiei a “subliniat ca incidentul nu reprezinta o amenintare biologica ori de altfel la adresa populatiei”, relateaza presa rusa.

Mass-media de stat din Rusia a confirmat ca laboratorul, care s-a ocupat de “dezvoltarea vaccinurilor pentru Ebola si hepatita, cat si pentru studierea epidemiilor si a chestiunilor generale referitoare la imunologie”, a participat la un “program sovietic, actualmente defunct, de cercetare a armelor biologice”, iar in incinta institutiei sunt in continuare depozitate “unele din cele mai periculoase tulpini (virale) – inclusiv variola, Ebola, antrax si anumite tipuri de ciuma”.

Laboratorul Vector a mai fost in urma cu 15 ani scena unui accident grav, cand un cercetator a murit dupa ce s-a intepat cu un ac contaminat cu virusul Ebola.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.