Festivalul International de Teatru de la Sibiu a pus deja biletele in vanzare
Lifestyle

Festivalul International de Teatru de la Sibiu a pus deja biletele in vanzare

Se pun în vânzare biletele pentru cel mai complex festival de artele spectacolului din România! Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va reuni timp de 10 zile participanți din 70 de țări, ce vor prezenta 380 de evenimente în 66 de spații de joc, așteptând zilnic un public estimat la 62.000 de spectatori. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internațional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa ca amploare, după Festivalul Internațional de la Edinburgh (Marea Britanie) și Festivalul de la Avignon (Franța).

Teatrul Național ‘Radu Stanca’ Sibiu anunță punerea în vânzare a primului set de bilete pentru cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ce va avea loc anul acesta în perioada 12 — 21 iunie.

Pentru evenimentele din programul de anul acesta, organizatorii au pus în vânzare un prim set de 7.500 de bilete valabile pentru 41 de spectacole de teatru, dans și muzică, urmând ca până la începutul lunii mai să fie anunțat programul complet de spectacole al ediției 2015 a Festivalului de la Sibiu.

Programul celei de-a XXII-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu continuă tradiția unei oferte culturale la cel mai înalt nivel și propune o călătorie în jurul lumii prin intermediul unora dintre cele mai dinamice companii de teatru. Deținător al titlului de ‘Teatrul anului’ în 2005 și 2008 (v. Theater Heute Magazin), Deutsches Theater Berlin reprezintă una dintre cele mai valoroase mișcări teatrale europene și prezintă la Sibiu ‘Mameloschn — Limba în care să ne întelegem cu totii/ Mother Tongue Mameloschn’ în regia lui Brit Bartkowiak. Polski Theatr este gazda unora dintre cei mai prolifici creatori europeni, producând spectacole ale unor figuri marcante ca Jerzy Jarocki și Krystian Lupa. Anul acesta, compania poloneză va fi prezentă în România cu spectacolul ‘Courtney — o iubire nemaivăzută/ Courtney Love’. Teatrul National Kote Marjanishvili din Georgia va fi reprezentat de regizorul Levan Tsuladze cu productia ‘Însemnările unui nebun/ Mad Man’s Story’, un punct de referină în reinventarea teatrului modern. Unul dintre cele mai importante teatre de limbă germană din lume, Teatrul Național din Viena este invitat în România cu ‘Moscova mahmură/ Moscow — Petushki’, o capodoperă postmodernistă în regia lui Felicitas Braun. De asemenea, Klaus Maria Brandauer, distins cu premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes (‘Mephisto’ — 1981), nominalizat la Premiile OSCAR pentru cel mai bun actor în rol secundar (‘Out of Africa’ — 1986), va fi prezent la Sibiu cu spectacolul ‘Ultima bandă a lui Krapp/ Krapp’s last Tape’ în regia lui Peter Stein, un spectacol ce aduce un omagiu lui Samuel Beckett. Eimuntas Nekrosius, unul dintre cei mai bine cotati regizori ai momentului, revine la Sibiu cu spectacolul ‘Cartea lui Iov/ Book of Job’ al Companiei Meno Fortas Theatre. Daniel Veronese, una dintre cele mai importante personalități teatrale din America de Sud, prezintă în premieră europeană ‘Despre Lumea Periculoasă a Animalelor — Mieii/ The Lambs’, o montare provocatoare prin forta actorilor într-un mediu auster si minimalist. Teatrul National din Sibiu își întărește, totodată, poziția de lider prin prezenta unor productii semnate de Radu Afrim, Mihai Măniuțiu, Silviu Purcărete, Charles Muller si Kazuyoshi Kushida.

Ediția din acest an continuă seria fascinantă a marilor spectacole de dans contemporan. Aflat pentru prima dată la noi în țară, coregraful Barak Marshall prezintă ‘Tara Miracolelor/ Wonderland’, o producție unică ce exploatează esența energetică a dansatorilor de la Inbal Dance Theatre Company (Israel), oferind o nouă perspectivă asupra umanității prin tehnica mișcării descompuse. Una dintre cele mai provocatoare dansatoare din China, Jin Xing (al cărei nume se traduce literalmente ‘steaua de aur’) si compania acesteia, Jin Xing Dance Theatre Shanghai prezintă la Sibiu spectacolul ‘Vreau să fiu altfel/ Different Loneliness’, într-o coregrafie grațioasă, subtilă, cu un impact vizual răvășitor. Productia va aduce pe scenă, pe lângă cei 15 dansatori ai companiei, și un grup de 9 muzicieni din Mongolia Centrală. Sengiku Bando, unul dintre cei mai cunoscuti dansatori traditionali din Japonia, prezintă în premieră mondială o nouă versiune a ‘Legendei celor 47 de Samurai/ The Another Chushingura’, o creatie cu rădăcini în teatrul clasic Kabuki și reinventată printr-o nouă estetică a limbajului corporal. Gigi Căciuleanu revine la Sibiu cu un nou spectacol de teatru coregrafic. ‘Imagine all the people’ (Opera Națională Română Iași) propune o serie de povestiri scurte, confesiuni despre oameni remarcabili prin care autorul revarsă imagini poetice în toate formele sale de dialog. Ca o premieră în programul festivalului, dansatorul și coregraful austriac de origine turcă, Ziya Azazi aduce unul dintre cele mai elegante dansuri din patrimoniul universal: ‘Dervish’. În procesul de formare a individualității și dansului său, Ziya Azazi a fost influențat de sufism, o filozofie existențială în centrul căreia se află misticismul, creațiile sale purtând amprenta unor reprezentații spectaculare de neuitat. Cu siguranță că unul dintre cele mai asteptate spectacole de la Sibiu din acest an va fi ‘Flamenco de 5 stele/ Flamenco 5 stars’. Cinci dintre cei mai renumiti dansatori spanioli (Jesus Carmona, Lola Greco, Karime Amaya, Jose Maldonado, Ana Arroyo) vor fi prezenti în premieră împreună pe scenă, la Sibiu, pentru a o incursiune în arta dansului clasic spaniol, de la începuturi până în prezent.

Editia din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu va marca, de asemenea, 10 ani de la înfiintarea Festivalului SoNoRo printr-un concert cu lucrări de Piotr Ilici Ceaikovski, Claude Debussy/ Jasha Heifetz, Edward Elgar, Georges Boulanger si Johannes Brahms.

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va reuni timp de 10 zile participanți din 70 de țări, ce vor prezenta 380 de evenimente în 66 de spații de joc, așteptând zilnic un public estimat la 62.000 de spectatori. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internațional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa ca amploare, după Festivalul Internațional de la Edinburgh (Marea Britanie) și Festivalul de la Avignon (Franța).

Accesul publicului la evenimentele programate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se face pe baza tichetelor emise la Agenția Teatrală din Sibiu, bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 (de luni până vineri între orele 11,00 și 18,00, iar sâmbăta între orele 11,00 și 15,00), precum și în rețeaua națională a magazinelor Domo, Germanos, Orange și Vodafone, Librăriile Humanitas și Cărturești sau online pe www.eventim.ro. Intrarea este liberă pentru evenimentele în aer liber, precum și la evenimentele speciale (conferințe speciale, spctacole-lectură și film). Accesul în spațiile de joc acoperite va fi permis pe baza prezentării unui bilet valid, pentru o singură persoană, o singură dată. Biletul pe baza căruia se va face accesul trebuie păstrat pe toată durata evenimentului.

Nu se pot face rezervări de bilete pentru spectacolele din cadrul Festivalului, locul în sala de spectacol fiind garantat doar prin cumpărarea biletului. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu acceptă plata cash, cu cardul de credit (Visa Maestro și Mastercard), precum și prin ordin de plată (grupuri organizate). Intrarea în sala de spectacol după ora de începere a evenimentului, așa cum apare aceasta tipărită pe bilet, nu este permisă.

Neprezentarea la timp la spectacol duce la anularea biletului fără dreptul de rambursare sau utilizare la o altă reprezentație. Teatrul Național ‘Radu Stanca’ Sibiu oferă reduceri la bilete pentru elevi, studenți și pensionari doar pe baza unui document justificativ ce trebuie prezentat la intrarea în sala de spectacol.

În cazul în care spectatorul nu își poate dovedi calitatea de elev, student sau pensionar, organizatorii îi poate refuza accesul în sală, fără a rambursa biletul sau până la achitarea diferenței de preț pentru bilet întreg. Este interzisă folosirea telefoanelor mobile, a aparatelor foto, precum și a celor de înregistrare video sau audio pe toată durata de desfășurare a evenimentelor indoor. În caz de îmbolnăvire a unui actor sau în caz de forță majoră, organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări în programul de spectacole, iar biletele vândute pot fi rambursate sau reînnoite pentru o altă reprezentație. Sumele rezultate din costurile suplimentare (transport, hotel, curier, taxe bancare etc.) nu vor fi acoperite de către organizator.

Programul de spectacole al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a programului va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

 

Articole asemănătoare

MIREASA PENTRU FIUL MEU: Alin este foarte interesat de Laura

Bogdan

MIREASA PENTRU FIUL MEU 28 FEBRUARIE 2014. Oana si Aurelian ar putea forma un cuplu!

Bogdan

MPFM 17 FEBRUARIE 2015. Roxana si Simona au intrat in gura fanilor emisiunii

Delia Ion