-7.5 C
România
22 ianuarie 2022
Firea acuza Administratia Prezidentiala ca a izolat-o la receptia de la Cotroceni, astfel incat presedintele sa nu dea mana cu ea
Social

Gabriela Firea a renuntat la Targul de Craciun din Piata Victoriei, dupa ce protestatarii au demontat instalatiile scenei

Primăria Capitalei a reacţionat în scandalul legat de organizarea Târgului de Crăciun în Piaţa Victoriei. Gabriela Firea precizează într-un comunicat de presă că va muta evenimentul în alt loc, fara sa precizeze locatia. Ea acuză însă protestatarii din faţa Guvernului că au încălcat legea, după ce unii dintre ei au demolat instalaţiile ridicate de muncitorii Primăriei si afirma ca acesta este inceputul anarhiei.

In comunicatul de presa transmis de Gabriela Firea se precizeaza ca „unii protestatari sunt agresivi verbal şi fizic şi au pătruns ilegal în spaţiul delimitat pentru festivalul de colinde din Piaţa Victoriei”. Municipalitatea critică de asemenea „instituţiile centrale ale statului”, pentru că nu au reacţionat. „Asta înseamnă începutul anarhiei”, declară ea.

Afirmaţiile primarului Gabriela Firea sunt pline de ură, a declarat la RFI unul dintre membrii mişcării Rezistenţa, Andi Cârlan: ”Declaraţia doamnei Firea este o declaraţie plină de ură şi de venin, de la un capăt la altul. Este o declaraţie plină de ură, specifică unei persoane care se simte cumva încolţită şi la fel ca şeful dumneaei, Dragnea, simte că este totul sau nimic în momentul ăsta şi atunci orice va ieşi de la doamna Firea va fi cumva în tonul ăsta. Declaraţia este foarte uşor să fie interpretată ca o declaraţie deschisă de război”.

Iata comunicatul integral al primarului general, Gabriela Firea:

„Am constatat cu amărăciune faptul că un eveniment aprobat conform legii de către Primăria Capitalei este în imposibilitatea de a se desfăşura, din cauza unor protestatari agresivi verbal şi fizic, care au pătruns ilegal în perimetrul delimitat şi rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde.

Constat că, de astăzi, putem marca începutul unei perioade în care Constituţia României şi legile ţării sunt călcate în picioare fără ca instituţiile centrale ale statului să reacţioneze. Asta înseamnă începutul anarhiei. Dacă azi a fost împiedicată Primăria Capitalei să organizeze legal un eveniment într-un spaţiu public, ce aparţine tuturor bucureştenilor, mâine se pot întâmpla evenimente similare la Administraţia Prezidenţială, la Parlament, la alte instituţii publice care îi reprezintă pe toţi cetăţenii, indiferent de apartenenţa politică, criterii de gen, convingeri politice, categorie socială, sau rasă.

Este foarte grav ce s-a întâmplat astăzi şi, ca atare, trag un semnal public de alarmă.

Am luat decizia de a muta Festivalul de colinde şi târgul de Crăciun într-o altă locaţie, dar acest lucru nu rezolvă problema de fond. Legea a fost încălcată, un bărbat a fost bătut de un protestatar ilegal, oamenii legii au fost agresaţi fizic şi verbal, bunuri publice au fost distruse. Cei care au încălcat legea, vor răspunde pentru asta, atât civil cât şi penal.

Spaţiul public este al tuturor, nu poate fi „rezervat” unui grup constituit ad-hoc sau, dimpotrivă, bine organizat. Există o legislaţie clară cu privire la adunările publice şi respectarea acestei legislaţii este obligatorie atât pentru cetăţeni cât şi pentru instituţiile care au atribuţii în menţinerea sau restabilirea ordinii publice.

Cei care azi nu iau atitudine sunt responsabili pentru recrudescenţa unor astfel de violenţe. Nu este vorba doar despre mine, ca primar general, ci despre climatul de insecuritate care se instaurează în Capitala României şi consecinţele nerespectării legii în ţara noastră.

Îi asigur pe bucureşteni că au în mine un reprezentant care va respecta ceas de ceas Constituţia şi legile ţării, le va apăra tuturor drepturile şi interesele legitime, şi va lupta pentru ca Bucureştiul să fie într-adevăr o capitală europeană, din toate punctele de vedere.

În această ordine de idei, nu voi mai tolera niciun fel de abatere de la litera legii în ce priveşte manifestaţiile publice. Oricine este liber să protesteze, dar organizatorii manifestaţiilor trebuie să-şi asume responsabilitatea. Democraţia înseamnă libertate, dar în egală măsură şi responsabilitate. Legea e aceeaşi pentru toţi!”.

Stiri pe aceeasi tema

Focar de coronavirus la DSP Prahova, primul caz a aparut la o asistenta detasata de la ASSC Ploiesti

Cristiana Petrariu Bota

Inchisorile private, o solutie la inghesuiala din penitenciare

Corina Alexandru

Municipiul Iasi a castigat titlurile de Best Smart City Project si Digital City

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult