Germania suspenda acordurile Schengen si reintroduce controalele la frontiera cu Austria

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 13, 2015 19:15

Germania suspenda acordurile Schengen si reintroduce controalele la frontiera cu Austria

Germania suspenda acordurile SCHENGEN si reintroduce controalele la frontiera cu Austria. Guvernul german a decis sa reintroduca provizoriu controalele la frontiera cu Austria, de unde vin zeci de mii de refugiati, suspendand astfel acordurile Schengen privind libera circulatie in Europa,transmit publicatiile germane Bild si Der Spiegel.

Potrivit mass media germane, ministrul de interne german Thomas de Maiziere urmeaza sa faca o declaratie de presa cu privire la criza refugiatilor la ora locala 17:30 (ora 18.30), potrivit serviciilor sale de presa.

Toti politistii federali au fost plasati in stare de alerta, scrie Der Spiegel pe site-ul sau si “toti politistii disponibili vor fi trimisi in landul Bavaria pentru a inchide frontierele”. Potrivit Der Spiegel, cancelarul german Angela Merkel l-a informat deja telefonic pe omologul austriac Werner Faymann despre noile masuri.

Romania va vota impotriva cotelor de refugiati la reuniunea JAI, a anuntat Gabriel Oprea

“Germania isi inchide frontierele cu Austria”, scrie la randul sau pe pagina online cotidianul Bild.

In numai doua saptamani, 63.000 de refugiati au ajuns la Munchen, din care 13.000 au sosit doar sambata, orasul din sudul Germaniei ajungand la punctul de saturatie. In noaptea de sambata spre duminica, unii refugiati, care au venit cu trenul din Austria dupa ce au traversat Balcanii, s-au vazut nevoiti sa doarma sub cerul liber si chiar pe jos.

Germania, care se asteapta in acest an la o cifra-record de 800.000 de solicitanti de azil, se confrunta cu un aflux fara precedent de refugiati, mai ales dupa ce a decis sa nu-i mai returneze pe refugiatii sirieni in tarile prin care au intrat in Uniunea Europeana, unde acestia ar fi trebuit sa se inregistreze, potrivit Regulamentului Dublin.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.